Львів’янам пояснили, куди дівається бруківка з вулиць міста

3781 0
Раніше активісти звинуватили владу міста в розкраданні старовинної бруківки.

За словами директорки департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Ірини Маруняк, бруківка, яка демонтується з вулиць Львова, обліковується та передається на зберігання у ШРА Галицького району, повідомляє прес-служба ЛМР.

«Станом на сьогоднішній день в ШРП Галицького району є на зберіганні бруківка і мозаїка. Бруківка є різного розміру - є 758 мбільшої бруківки і 245 м3 бруківки меншого розміру. Крім того, у ШРА Галицького району є на зберіганні 1431 м2 мозаїки», – говорить вона.

Читайте також: Кінець «вулиці для всіх». Як бруківка на Бандери перемогла урбаністів

За її словами, для того, щоб бруківка або мозаїка була далі комусь передана для використання мощення доріг, дворів, має бути прийняте відповідне рішення виконавчого комітету про погодження передачі бруківки чи мозаїки певному підприємству. Такі рішення цього року приймалися неодноразово. Незалежно від кількості бруківки, яка передається, все фіксується і оформлюється, відповідно до процедури.

Раніше львівські активісти звинуватили владу міста в розкраданні старовинної бруківки.

«Бруківка – вічна і екологічно чиста. Через Львів йшло купа всякої нечисті, ніхто її не чіпав. А от за часів незалежності, зокрема, коли керівництво місто перебрав Садовий, почався інтенсивний ремонт вулиць із бруківкою. Не всі вони потребували ремонту, але під його прикриттям знімалася ця бруківка», – говорить голова громадської ініціативи за збереження архітектури Львова Петро Байса.

За словами активістів, у Львові є понад 40 вулиць, із яких зникла стара бруківка.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!