Львів’янам пояснили, що відбувається на ділянці в Парку культури. Відео

3059 0
У парку культури демонтували огорожу на самовільно захопленій землі. Під час брифінгу роз’яснили суть конфлікту.
фото: Андрій Москаленко

фото: Андрій Москаленко

Сьогодні у парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького відбулись демонтажні роботи на самовільно захопленій земельній ділянці. Замовником робіт з демонтажу самовільно встановленої огорожі є сам парк, а виконавець – міські комунальні служби. Зараз на території ведеться перевірка відповідними службами. Також на вересень місто готує повторні ухвали про розірвання договору оренди з підприємцем, який здійснив самовільне захоплення землі парку. Про це повідомили під час брифінгу заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко та директор парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького Олександр Молодий.

Читайте також: Чи знесуть у Львові хоч одну новобудову?

«Певний час тому працівниками парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького було виявлено захоплені частини території парку. Це захоплення відбулося у вульгарний спосіб і після того інституціями міста було вчинено усі необхідні дії щодо фіксації, складено акт обстеження земельної ділянки, де чітко визначено, з усіма підписами, що ця земельна ділянка була у вульгарний спосіб захоплена визначеними фізичними особами. Окрім огорожі готували до бетонування основу. Тобто, мали намір продовжувати захоплювати територію парку надалі», – прокоментував Андрій Москаленко.

Як уточнив Олександр Молодий, площа загородженої самовільно території – 0,1358 га. «На цій ділянці є нерухомість і є оренда 10 соток землі. Нерухомість записана на громадянку Баляш, це дружина Олега Баляша. Спробу крадіжки землі в парку здійснили саме вони. Торік Львівська міська рада прийняла рішення про розірвання договору оренди, але Галицький районний суд скасував це рішення. У нас суд так може, але ми будемо боротись. Демонтаж проводився коштом парку. Ми є замовником цих робіт і ми будемо за це платити відповідно до угод, які ми уклали», – додав він.

Читайте також: Парки Львова у минулому і тепер. Парк культури. Фото

За словами Андрія Москаленка, у серпні-вересні з боку міста будуть вжиті всі необхідні заходи, в тому числі, підготовлені низка ухвал, аби розірвати оренду. «Якщо суд буде знову скасовувати, ми будемо повторно виносити ухвалу на розгляд. Не можна дозволяти прецедентів захоплення території парку. Думаю, найближчим часом багато інспекцій будуть обстежувати цю територію, аби її повноцінно повернути в функціонування парку. Одразу після демонтажу «Львівводоканал» продовжує прокладення мереж і перекопування цієї території», – зазначив він.

Нагадаємо, 15-го серпня у Парку культури ім. Богдана Хмельницького, комунальні підприємства разом із муніципальною поліцією почали демонтаж облаштованого паркана. Власник будівництва, який захопив частину території у Парку культури, називає знесення паркану незаконним.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!