Львів'янам пояснили, що відбуватиметься на пресувальних майданчиках

9154 0
У Львові визначили 5 ділянок, де пресуватимуть сміття, щоб у подальшому вивозити з міста. Зважаючи на протести мешканців проти облаштування сміттєпресувальних ліній, у міськраді пояснили, що насправді на них робитимуть.
Фото: volynnews.com

Фото: volynnews.com

У місті встановлюватимуть пресувальні лінії, а не сміттєпереробні заводи, між ними є принципова різниця. Сергій Бабак, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, розповів: «Вони працюватимуть таким чином: стоїть ангар, де є пресувальна лінія. Сюди привозять сміття конкретного мікрорайону. Сміття спресували, запакували, воду віджали в герметичний бачок. Об’єм сміття зменшили в 4-6 разів. Повантажили на машину і вивезли. Побутова вода з бачка забирається «Львівводоканалом» та везеться на очисні споруди. Тобто за межами пресувальної лінії жодного сміття не буде».

Читайте також: Хробаки, завод чи сортувальні майданчики: що врятує Львів від сміттєвого колапсу

Також він наголосив, що при цьому фільтрат не виділятиметься. За словами чиновника, така практика з пресування сміття діє в європейських містах, де такі лінії теж встановлюють всередині.

Нагадаємо, у Львові визначили 5 локацій, де пресуватимуть сміття. Перевантажувальні майданчики для твердих побутових відходів облаштують за такими адресами:

Сихівський, Галицький райони – вул. Стрийська, 193;

Залізничний район – вул. Городоцька, 280;

Личаківський район – вул. Пластова, 13;

Шевченківський район – вул. Шевченка, 327-г;

Франківський район – вул. Персенківка, 19.

Додамо, що львів’яни активно протестують проти облаштування сміттєпресувальних ліній в межах міста, зокрема вчора, 25-го січня, мешканці перекривали рух на вулиці Шевченка, Стрийській та Широкій. Патрульним вони заявляли, що виступають проти ситуації зі сміттям у Львові, однак після роз’яснень поліцейських, люди заспокоїлися й розійшлися.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!