Львів’янам пояснили, як самостійно регулювати подачу опалення в будинок

3064 0
Мешканці можуть самі регулювати подачу тепла в будинок, встановлюючи комфортну для себе температуру у разі потепління.

У зв’язку з підвищенням температури зовнішнього повітря, зокрема наступного тижня гідрометцентр прогнозує збільшення температури від 6 до 10 градусів, ЛМКП «Львівтеплоенерго» повідомляє, що 96% житлових будинків, які обслуговує підприємство, обладнані вузлами обліку теплової енергії. Відповідно мешканці можуть самі регулювати подачу тепла в будинок, встановлюючи комфортну для себе температуру та економити на оплаті за теплопостачання.

ЛМКП «Львівтеплоенерго» здійснює централізоване регулювання відпуску тепла споживачам з джерел теплопостачання (котельні, ЦТП) відповідно до температурного графіка роботи тепломережі з врахуванням температури зовнішнього повітря. Коли на дворі суттєво піднімається температура зовнішнього повітря, об’єкти теплопостачання працюють в економному режимі або призупиняється подача теплоносія в будинки.

Читайте також: Львів’ян попереджають про шахраїв, які збирають гроші за комунальні послуги

Однак, мешканці можуть регулювати подачу теплової енергії безпосередньо в будинках: відкрити або закрити подачу теплоносія на будинковому вводі, а саме:

при підвищенні температури зовнішнього повітря вище +6… +80С – повністю перекривається подача теплоносія на будинок (перекривається тепловий лічильник або запірно-регулююча арматура на подаючому трубопроводі вузла управління системою центрального опалення будинку);

при зниженні температури зовнішнього повітря вище +6… +80С подача теплоносія відновлюється.

Таке місцеве регулювання споживання теплової енергії повинна виконувати відповідальна особа призначена мешканцями будинку. Найкраще, коли ця особа живе в даному будинку.

Часткове прикриття теплового лічильника (запірно-регулюючої арматури) не допускається.

 «Сьогодні 96% усіх наших споживачів житлового фонду, який обслуговує «Львівтеплоенерго», мають загально будинкові лічильники. Отож, вони самі можуть регулювати подачу тепла в будинок: встановлювати комфортну для них температуру та економити кошти. Однак, потрібно це робити технічно правильно», – наголосили у ЛМКП «Львівтеплоенерго».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!