Львів’янам представлять проекти облаштування скверу пам’яті Героїв Майдану

2555 0
У Львові завершили збір проектів на конкурс із облаштування громадського простору пам’яті Героїв Майдану. Загалом оргкомітет отримав 7 робіт, які уже наступного місяця представить на огляд громадськості. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив головний архітектор міста Юліан Чаплінський.
фото: city-adm.lviv.ua

фото: city-adm.lviv.ua

«Тепер потрібно роздрукувати ці проекти і вивішати їх у Пороховій вежі та Спілці архітекторів для обговорення. Ми запросимо всіх охочих для ознайомлення. Можна буде залишати повідомлення, записки. Опісля засідатиме журі конкурсу, яке й обиратиме переможця», – зазначив він.

Відзначимо, що торік у місті вже проводили конкурс щодо вшанування загиблих на Майдані, одна йшлося лише про пошук ідеї. Тоді ж пальму першості отримала ідея сестри Надії Савченко Віри, яка запропонувала облаштувати громадський простір на вул. Кривоноса із будівництвом моста як символу єднання українців. Однак зараз конкурс на найкращий проект стосувався не так самого моста, як комплексного громадського простору, одним із елементів якого буде цей міст. «Усіх учасників ми закликали до комплексного опрацювання всього парку до Порохової вежі, облаштування майданчиків тощо», – розповідає Юліан Чаплінський.

Серед отриманих пропозицій – і нові пішохідні маршрути, зокрема – для осіб з обмеженими можливостями, і фунікулер на Високий замок, і авангардні скульптури, і велодоріжки. «Це такі досить глобальні, цікаві проекти.

Хоча є, звичайно, й досить скупі на графіку та аналітику роботи, де концентрація більше на мості, а не на комплексному підході до громадського простору», – додає архітектор.

Проекти обіцяють викласти на огляд впродовж двох тижнів. Детальніше про час та місце буде оголошено згодом.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!