У Львові представили варіанти організації руху на вул. Бандери. Візуалізація, відео

4927 6
У Львові триває робота над проектом реконструкції вулиці Бандери. Мешканцям обіцяють появу оновленого громадського простору, який буде зручним і доступним для всіх. Сьогодні, 11-го листопада, відбулися прес-конференція, презентація та обговорення основних проектів.
Фото: mobility.lviv.ua

Фото: mobility.lviv.ua

«Головна ідея проекту – залучити максимум ідей від громади, – зазначив Штефан Габі, експерт з міського планування Інституту міста. – Теоретично – все просто, а практичний результат будемо бачити згодом».

Ігор Могила, начальник відділу «Інститут стійких транспортних систем» ЛКП «Львівавтодор», інженер-проектант ЛКП «Інститут просторового розвитку» розповів під час зустрічі, що вже зроблено інженерами з транспорту:

1. Напрацювали 3 варіанти вигляду вулиці (на основі проведених воркшопів, із залученням мешканців та зацікавлених сторін),
2. Створили ескізні поперечні профілі (загальна концепція вулиці),
3. Створили ескізні варіанти плану вулиці (взяли частинку вулиці і спробували реалізувати поперечні профілі, наклали їх на вулицю, створили візуалізацію – 3D картинку).

За словами Ігоря Могили, робота триває ще у таких напрямках:

1. Проведення дослідження транспортних, пішохідних потоків і припаркованих автомобілів (дослідження охоплює інтенсивність потоку на тротуарах, переходах, аналіз потреб паркування та підрахунок транспорту).

2. Розширення плану вулиці (після цього мешканці, експерти та зацікавлені сторони зможуть детальніше зрозуміти, як буде виглядати вулиця та обрати найкращий варіант).

Читайте також: Асфальт чи бруківка? Якою бачить вул. Бандери урбаніст із Амстердама?

Максим Терлецький, менеджер проектів Інституту міста додав: «Наприкінці грудня будемо обговорювати ескізні варіанти вулиці. Плануємо на початку 2017 року активно працювати над їх затвердженням від міської влади. В грудні будемо мати тиждень обговорень цих варіантів спільно з усіма зацікавленими сторонами та колегами, а також експертами з Ляйпцига».

Читайте також: Як хочуть реорганізувати рух на вул. Бандери: мешканці обрали варіант. Візуалізація

 

Додамо, проект «Вулиця для всіх» має на меті створити прецедент налагодження комунікації між мешканцями, підприємцями та владою міста під час реконструкції громадського простору. Інститут міста організовує низку відкритих зустрічей, воркшопів та соціологічних досліджень. За результатами таких зустрічей напрацюють рекомендації для архітекторів та інженерів, які безпосередньо займатимуться реконструкцією вулиці Бандери.

Підготував Юрій Чміль,
візуалізацію надали в Інституті міста

Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів
за підтримки міжнародного медіа-проекту MyMedia



Читайте також:
4 Грудня, 2016 10:11
Володимир Пройшовся по посиланням в статті. Хвилює мене ця тема, бо багато проводжу часу за кермом, по роботі. І бачу, що я бачу... "Ляйпцізька міська рада виділяє 80 тисяч євро на проектування одної з вулиць Львова."
Не шукаю, хто отримав ті кошти, але якась паску..., проживаючи у Львові, за ті гроші готова понівечити частину свого рідного міста? А півграмотні студентики малюють малюночки з пальмочками?
Вгомоніться!!!
Звузили Київську, давно там не паркувався. Хотів заскочити в магазин. Все зайнято. Місце, де в минулі роки лишав машину стало тротуаром. Це вечір, машин мало! Увіпхався я десь... і на моїх очах джипяра стає там на "розширеному" тротуарі. Ну і навіщо ви той тротуар розширили? Щоб створити проблеми усім: машинам, трамваям (хтось не заїде повністю на тротуар і заблокує трамвая), пішоходам?...
3 Грудня, 2016 15:08
Володимир Що ж ви витворяєте зі Львовом?
Місто, це не территорія тільки для пішоходів та велосипедистів. Цих пішоходів та велосипедистів хтось має обслуговувати, лікувати, захищати... крім того, багато хто з них їздить на власному транспорті. А з вашими звуженнями, "впорядкуваннями" та іншими вигадками, проїхати стає все складніше. Юрій правду каже: треба, щоб громадський транспорт рухався швидше, а не примушувати всіх плестись за трамваєм 80-го року випуску. Проїзжу частину необхідно впорядковувати та по можливості розширювати, а не вигадувати як ускладнити рух.
14 Листопада, 2016 18:03
Юрій Щодо трамвая я некортектно написав. я мав на увазі як обїхати повільно рухающийся трамвай??? а вони всі так їдуть. гляньте на вул. Коновальця і зрозумієте про яку проблему я говорю. А вул. Бандери явно з потужнішим трафіком і значення в розїзді по місту
14 Листопада, 2016 17:55
Юрій п. Максим ця теза "Це зроблено для того, щоб громадський транспорт був найшвидшим транспортом." знаєте як досягається це??? Не логічним способом щоб транспорт курсував швидше, а способом щоб всі їхали повільно. Це апріорі неправильно. не повинні всі рівнятись на гірше. (ніхто не говорить про їзду із забороненою швидкістю). і ще одне громадський транспорт має бути в першу чергу зручним і швидким а не найшвидшим!!!!
P/s/ ніхто неспорить що пішоходів най більше, але вони нездатні пішки пройти з сихова на рясне. і ця теза втрачає абсолютний зміст. їздити містом це пряма необхідність, яку непотрібно ущимляти всяко. ви гляньте на розвинені міста там вело- пішоходна інфраструктура вирішується не за рахунок доріг як це робиться у Нас!!!!!
14 Листопада, 2016 16:14
Максим Процес обговорення триває і буде тривати ще до кінця грудня. З автомобілістами радимося. Трамвай на зупинці обганяти не можна в жодному варіанті. Це зроблено для того, щоб громадський транспорт був найшвидшим транспортом. Цього хочуть більшість користувачів вулиці. Не можу заперечити щодо того що місто для пішоходів (їх найбільше і, більше того, всі коли виходять із транспорту стають пішоходами). Щодо проїздності вулиці варто дочекатися результатів симуляції трафіку по кожному варіанту.
11 Листопада, 2016 22:49
Юрій Порадились із всіма крім автомобілістів(((( от цікаве запитання як в першому варіанті машинам об'їхати трамвай який зупинився на зупинку (не порушуючи ПДР)??? Відповідь ніяк. Ще один корок і не проїзна вулиця. Шановні автомобілісти купляєм вертольоти. Аплодую стоячи!!! Місто стало не для всіх жильців а тільки для пішоходів і велосипедистів!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!