Львів’янам презентують проект реорганізації простору парку Знесіння

4526 0
Проект має на меті переглянути функціональне використання простору, впорядкувати наявні об'єкти у парку та покращити доступ до нього. Активісти непокояться, що проект сприятиме забудові парку.
фото: city-adm.lviv.ua

фото: city-adm.lviv.ua

Аналіз стану та пропозиції щодо реорганізації простору розробила ПП «Архново». Громадські слухання проводяться за ініціативою департаменту містобудування Львівської міськради. 
 
Враховуючи історичну та природну цінність ландшафтного парку «Знесіння», автори проекту пропонують винести за його межі об’єкти, що суперечать його охоронним цілям: зокрема лижний спуск та трасу для бобслею спортивного товариства «Динамо», винести з території парку колективні сади. Проект передбачає впорядкувати межі наявних ділянок, зокрема Музею народної архітектури і побуту та присадибних ділянок. 
 
«Останню реконструкцію парку провели у 1989–1992 рр. У проекті мережу алей та доріжок з пандусами та оглядовими майданчиками парку Стара Стрільниця закладено на основі опису історичного планування. Згідно з проектом цей парк з парком Знесіння пов'язаний за посередництвом моста та алеї вздовж південного схилу», – йдеться у пояснювальній записці.
 
Пропонується організувати під'їзди до входу в парк та автостоянки, оновити існуючі та організувати нові входи в парк зі сторони вулиць Личаківської та Марунька, продовжити мережу алей у південній частині парку.
 
Тематичні маршрути парку в проекті ПП «Архново» (збільшити)
 
Територію Малого кар’єру пропонують закріпити зоною відкритої рекреації та спортивного дозвілля. Проект реорганізації простору парку передбачає продовження забудови вулиці Заклинських із запроектованим спорткомплексом. Територію Великого кар’єру пропонують поділити на три підзони: заповідна територія із обмеженим доступом, центральна частина для проведення виставок та відкритих заходів, бельведер у східній частині розглядають під майданчик для стрільби з лука. 
 
Територія забудови на вул. Старознесенській потребує охорони археологічних розкопок та програми реставрації і реконструкції в межах історичного ядра забудови: «В умовах граничного простору між відкритим простором парку та структурою забудови в районі північних схилів, пропонуємо закласти вулицю готелів-котеджів та ряду
блокованих житлових будинків готелю для гостей Львова. Передбачена відкрита автостоянка на дотичних територіях до промислової зони», — йдеться у пояснювальній записці.
 
Нагадаємо, не перший рік триває боротьба мешканців проти забудови поблизу парку Знесіння. Активісти остерігаються, що проект реорганізації простору сприятиме легалізації забудови паркової території. 
 
Громадське слухання щодо проекту відбудеться 18 вересня о 18:00 у великій сесійній залі ЛМР (пл. Ринок, 1). 
 
Зоя Красовська

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!