Від фізики до мистецтва. Львів'ян запрошують на виставку плакатів «Професіоналки»

2329 0
У Львові відкриється виставка про визначних жінок, які досягли успіху у різних галузях – від фізики до мистецтва.

Виставка «Професіоналки» відкриється 7-го березня біля Львівської міської ради. Метою виставки є надати позитивні приклади професійної реалізації жінок, а також започаткувати практику висвітлення спеціалісток як історичних особистостей та наших сучасниць.

Читайте також: Виставка «Світ кабукі». У Львові створили куточок давньої Японії. Фото

«Виставка приурочена до Дня боротьби за жіночі права і міжнародний мир, який відзначається 8-го березня. Понад сто років у всьому світі у цей день відбуваються події, на яких жінки наголошують на своїх правах та випадках їх порушення. Досі замовчується діяльність жінок у точних науках, космічних дослідженнях, військовій справі, інформаційних технологіях, мистецтві, хоча половина працюючого населення – саме жінки», – зазначають організатори.

На виставці будуть представлені портрети та історії професійної діяльності таких професіоналок як Грейс Хоппер (вчена у галузі компʼютерних наук та контр-адмірал військово-морських сил США), Барбара Лісков (вчена в галузі інформатики), Соня Делоне (художниця та дизайнерка), Інґе Леманн (данська вчена в області геофізики, сейсмології) та багатьох інших.

Читайте також: Жінка – не кінь: 8 думок про свято 8 березня

Експозиція буде розміщена біля входу в Ратушу та триватиме з 7-го по 30-те березня.

Організаторки виставки — ГО «Феміністична майстерня» за підтримки ГО «Центр «Жіночі перспективи», Sigrid Rausing Trust та управління культури Львівської міської ради.

З додатковими питаннями можна звертатись за тел.: 063 580 12 75 (Римма Колода)

 Опублікував Ярослав Сиваківський


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!