Львів’янам пропонують написати листа українським політв’язням

1633 0
Станом на початок червня за ґратами в Росії перебувають як мінімум 70 українців.
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

Українцям пропонують взяти участь в акції «Напиши листа політв’язневі!» та надіслати поштового листа одному з українських політв’язнів, що перебувають за ґратами в Росії. Про це повідомляється на сайті кампанії LetMyPeopleGo, ініційованої для захисту усіх ув’язнених за політичними мотивами громадян України в Росії та окупованому Криму.

Читайте також: На фасаді Ратуші з’явився банер з вимогою звільнити Сенцова. Фото

Для того, щоб лист не був вилучений адміністрацією в‘язниці, він повинен відповідати певним вимогам:

  • Листи мають бути написані російською мовою;
  • Текст мусить бути політично нейтральним;
  • На конверті важливо вказувати рік народження і повні ПІБ в’язня;
  • Крім того, якщо ви хочете, аби адресат вам відповів, додайте до листа чистий аркуш паперу і конверт. Навіть якщо Ви не чекаєте на відповідь, все одно папір і конверти стануть їм у нагоді — у в’язниці навіть вони в дефіциті.

Читайте також: Львівські митці вийшли на акцію підтримки Олега Сенцова. Фото

Адреси для листів політв’язням можна знайти на сайті кампанії.

Довідка

Кампанія LetMyPeopleGo була започаткована ініціативою «Євромайдан SOS» для захисту усіх ув’язнених за політичними мотивами громадян України в Росії та окупованому нею Криму. Кампанія ставить за мету звільнення всіх людей зі списку LetMyPeopleGo та контролює дотримання основоположних прав заручників Кремля, серед яких свобода від тортур, право на вільний доступ адвоката, надання медичної допомоги тощо. На цей момент кампанія опікується долею 45 ув’язнених на території Росії та в окупованому Криму.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!