У Львові обирають вулицю, яка носитиме ім’я Куроня. Голосування

1332 0
На сайті міської ради стартувало голосування за вулиці чи сквери, які назвуть імені видатного польського політика та друга України.
Фото: zbruc.eu

Фото: zbruc.eu

У переліку є наступні пропозиції:

  1. вулиця між Зеленою та Пирогівкою;
  2. вулиця між Угорською та вулицею Луганською;
  3. вулиця між Богдана Хмельницького та Кукурудзяною;
  4. сквер біля Генерального консульства Польщі на вулиці Івана Франка.

Голосування триває до 29 грудня. На час підготовки матеріалу проголосували 125 осіб, з них 110 відали голоси за сквер біля генерального консульства Польщі.

Читайте також: У Львові визначили, яку вулицю назвуть на честь Яцека Куроня

Нагадаємо, до Львівської міської ради звернулася ініціативна група з пропозицією присвоїти одній з львівських вулиць чи скверів ім’я польського політика Яцека Куроня, почесного громадянина Львова, великого приятеля України та послідовника ідей Єжи Ґедройця. Яцек Куронь народився у Львові 3 березня 1934 р., помер 17 червня 2004 р. у Варшаві.

Дане питання розглядалося на засіданні комісії з найменування та перейменування назв вулиць, провулків, проспектів, площ, скверів та споруд у Львові, де було визначено ряд пропозицій вулиць для найменування іменем Яцека Куроня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!