Львів’янам пропонують визначити, як має виглядати вулиця Китайська

3790 1
З 4 лютого до 4 березня 2016 року у Львові триватиме громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території на вул. Китайській.
Фото: vgolos.com.ua

Фото: vgolos.com.ua

У проекті опрацьовано планувальне рішення використання та забудови території орієнтовною площею 5,2 га. Розрахунковий термін реалізації ДПТ – 10 років. Замовником даної містобудівної документації є управління архітектури департаменту містобудування Львівської міської ради,  розробником — ДП ДІМП «Містопроект».

Читайте також: Яким має бути кінотеатр «Львів»: львів’ян просять висловлювати пропозиції

17 лютого 2016 року відбудеться публічне представлення згаданої документації.

Місце проведення: великий сесійний зал Львівської міської ради (каб. 202), м. Львів,пл. Ринок, 1. Початок о 17.00.

Пропозиції просимо подавати до 04 березня 2016 року через Центр надання адміністративних послуг до відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» за адресою: м. Львів, пл. Ринок, 1, каб.539, тел. 032 297 57 63. Відповідальний за організацію розгляду пропозицій — Файфурка О. С.

Читайте також: Львів’ян запрошують подавати ідеї щодо зонування Личаківського району

З відповідною документацією можна ознайомитись на веб-сторінці Львівської міської ради

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
1 Березня, 2016 17:43
Володимир Пропозиції щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території на вул. Китайській.
1. У записці до ДПТ зазначено, що проектована ділянка межує дослівно «з півдня, сходу та заходу з територією Винниківського лісопарку». Проте межа території Винниківського лісопарку на графічних матеріалах лісопарку не нанесена. Не нанесено також межу території колишніх садівничих кооперативів. Тому незрозуміло на основі яких вихідних даних та юридичних підстав визначено межу ділянки ДПТ. Надані графічні проектні матеріали не надають інформації про те, який статус має територія, на якій проектуються будівлі, дороги та інші об’єкти. Окрім того на схід від ділянки ДТП розташована територія, яка знаходиться у межах м. Львова та за деякими даними має статус міського парку. Це у проектних матеріалах ніяк не відображено, лише нанесено лінію, яка за умовними позначеннями є «межею парку», незрозуміло лише якого парку.
2. Проектований квартал секційної багатоповерхової житлової забудови розташовується на ділянці з природним рельєфом, що має перепад висот 64, 5 м (за даними розробників ДПТ). Це означає що ухил проектованої ділянки складає від 20 до 22 градусів, а висоти підпірних стінок вздовж запроектованих серпантинових доріг складатимуть близько 15 метрів. Очевидно що такий квартал буде некомфортним для проживання і облаштування прибудинкових територій, а його будівництво стане необґрунтовано дорогим та призведе до драстичного спотворення природного ландшафту території, що завжди природним способом пов’язувала існуючі житлові території вул. Китайської з рекреаційними територіями на схід від території ДПТ.
3. ДПТ передбачено розширення існуючих житлових проїздів на вул. Китайській між будинками №№ 10 і 12 та №№ 12 і 14 до вулиць районного значення з відповідним розширенням їх червоних ліній та зменшенням їх прибудинкових територій. Окрім цього ДПТ необґрунтовано відділяє значні території дворів та при будинкових територій існуючої багатоквартирної житлової забудови на вул. Китайській ( будинки №№ 4, 8, 10, 12) як такі, що знаходяться у межах червоних ліній вулиць, хоча через двори ведуть лише житлові проїзди, червоні лінії яких не встановлюються. Такі проектні заходи не тільки не враховують потреб мешканців вул. Китайської, але їх реалізація призвела б до значного погіршення якості проживання на території сформованих житлових кварталів.
4. Матеріали ДПТ дають підстави вважати, що альтернативні пропозиції щодо використання території ДПТ для потреб мешканців міста Львова не розглядались (наприклад рекреаційне використання, подальше використання як території садівничих товариств, розміщення малоповерхової житлової забудови терасного типу та ін.).
Висновок:
ДПТ території на вул. Китайській не базується на достеменних даних щодо теперішнього використання територій та щодо існуючих меж земельних ділянок.
Пропонована багатоповерхова забудова проектованої ділянки не відповідає умовам ділянки та спотворює природний ландшафт.
Пропонована багатоповерхова забудова проектованої ділянки є економічно необґрунтованою.
Транспортне вирішення та зонування території існуючих житлових кварталів на вул. Китайській не враховує потреб та погіршує якість проживання мешканців цих кварталів.
ДПТ слід спрямувати на доопрацювання та/або перепроектування, після чого провести повторні громадські слухання.
Володимир Кубіцький
вул. Китайська 10/65
79038, м. Львів
[email protected]
0676741552
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!