Політична реклама

Львів'янам радять не залишати дітей на ігрових майданчиках без нагляду

1628 0
Ігровий майданчик на вул. Масарика у Львові, де днями трапилось травмування дитини, є справним.

Жодних пошкоджень ігрових конструкцій на ньому немає. Про це повідомив голова Шевченківської РА Олександр Удовенко, - інформує прес-служба Львівської міськради.

Аби уникнути в подальшому таких прикрих ситуацій, Львівська міська рада нагадує Правила безпечної поведінки на дитячих майданчиках.

Правила безпечної поведінки на дитячих майданчиках

Діти дуже люблять гуляти поблизу будинків: гойдатися на гойдалках, спускатися з гірки, кружляти на каруселях, гратися в пісочниці. Але велика кількість травм невиробничого характеру з дітьми пов’язана  з іграми на дитячих майданчиках. Травмування з дітьми відбувається через те, що батьки мало приділяють уваги безпеці дітей на ігрових майданчиках.

Дотримання правил поведінки на дитячому майданчику допоможе уникнути травм невиробничого характеру і збереже здоров’я дитини.

На кожному майданчику є малюки, що гуляють без нагляду батьків. Погано, якщо малюк до цього не підготовлений. Але перш ніж залишити свого малюка, проаналізуйте, обходить він гойдалки автоматично чи відбігає тільки після вашого нагадування, як користується каруселями і т.д. Звичайно, ви можете дивитися за своїм малюком з вікна, але чи вистачить у вас сил і спритності вискочити з квартири в момент небезпеки?

Найпоширеніші травми — це ушкодження, отримані на гойдалках або поряд з ними. Рухома гойдалка — величезна небезпека! Вона може дуже серйозно поранити дитину. Тому батькам, перш за все, слід роз'яснити дитині, що триматись потрібно двома руками і дуже міцно. Також важливо, щоб малюк спочатку зупиняв гойдалку, а потім зістрибував з неї. Розкручена карусель небезпечна! Обов’язково повинні звучати такі застереження, як: «Заборонено ставати на ноги під час катання», «Заборонено зістрибувати з гойдалки — це ризик отримати травму голови», «Попереджай, коли захочеш встати», «Необхідно обходити стороною розгойдані гойдалки», «Потрібно гойдалку розкачувати збоку».

Крім того необхідно звернути увагу батькам на технічний стан гойдалок, адже обладнання на дитячих майданчиках може бути несправне і застаріле. Переконайтеся, що всі петлі в робочому стані, сидіння прикріплене і надійне, а сама конструкція стійка.

Дитяча гірка менш травматична, але й на ній потрібно дотримуватися правил. Спускатися з гірки необхідно по одному.  Якщо вирішили влаштувати «паровозик», то обов'язково під наглядом дорослих і міцно тримаючись один за одного. Дитина, яка чекає вгорі повинна дочекатися поки попередній хто спуститься, відійде в сторону. Багато дітей люблять спостерігати з висоти, але завжди треба враховувати, що той малюк, який стоїть за вашою дитиною може зіштовхнути її вниз. Непідготовлена до польоту дитина може вдаритися або просто злякатися. Тому дорослим треба бути готовими і до такої ситуації. Навіть якщо малюк неодноразово забирався нагору — стійте поряд, страховка потрібна завжди.

Обходьте рушійні каруселі і гойдалки на відстані. Забороняйте дитині штовхати іншого на гірці. У спеку гірки розжарюються, в суворий зимовий день покриваються кіркою льоду, від чого швидкість польоту з неї подвоюється. Крім того, є гірки, у яких кут нахилу такий, що при приземленні удару об землю не уникнути.

Діти дуже люблять гратися в пісочниці. Перш ніж дозволити малюкові погратися в ній, перевірте вміст пісочниці — в ній можуть опинитися небезпечні предмети вкинені туди недобросовісними городянами. Слідкуйте, щоб діти не сипали один одному пісок в очі, не їли «зварену в відерцях їжу», не били один одного лопатками. Хоча, по суті, в пісочниці ризику дійсно найменше.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!