Львів’янам радять захистити помешкання від квартирних злодіїв на свята

2645 0
У новорічно-різдвяний період частішають випадки крадіжок з квартир, бо зловмисники користуються часом, коли люди відпочивають і втрачають пильність. У поліції назвали «традиційні» засоби крадіжки та порадили, як можна захиститися.
Фото: styknews.info

Фото: styknews.info

"Злодії до наших домівок потрапляють кількома шляхами - виламуючи двері, серцевину замка, через пластикові вікна або ж прочинені кватирки. Знаючи шляхи проникнення злочинця, можна спробувати уникнути його візиту", - розповів Андрій Петрик, керівник Управління поліції охорони у Львівській області.

Також злочинці часто дзвонять у квартири, щоб дізнатись, чи є хтось удома, заклеюють дверні вічка пластиліном чи жувальною гумкою, щоб сусіди не бачили, що хтось намагається проникнути в помешкання. Найчастіше виносять з квартири те, що можна взяти непомітно: гроші, золото, комп’ютерну техніку тощо.

Щоб запобігти крадіжці з квартири й зіпсованому через це святу, Андрій Петрик порадив:

1.Попросити сусідів наглядати за помешканням й одразу повідомляти про підозрілі дії незнайомців у поліцію.

2.На час відсутності в місті покласти гроші та цінні речі до спеціальної скриньки в банку.

3. Встановити спеціальні охоронні системи (системи захисту, тривожну кнопку тощо).

4.Подбати про надійні двері: замінити їх на металеві та встановити кілька замків, перевіривши, чи їх серцевина не виступає за межі, щоб злочинець не зміг її вирвати.

5.Встановити металеві грати на вікна.

Опублікувала Людмила Рубцова

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!