Львів’янам розкажуть, як правильно створити ОСББ

4156 0
Для львів’ян, які прагнуть створити об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) у своїх будинках, проведуть курс навчальних семінарів. Впродовж навчання розкажуть про юридично-правові, фінансово-економічні та організаційно-правові аспекти питання. Про це інформують у прес-службі міськради.

Навчальні семінари охоплюватимуть важливі моменти у створенні ОСББ. Небайдужі львів’яни дізнаються про новий Закон України «Про особливості права власності в багатоквартирному будинку» та зміни до діючого Закону України «Про ОСББ». Також вони отримають інформацію яким чином започаткувати ОСББ, як здійснити його реєстрацію, про організаційно-правову побудову якісної роботи ОСББ.

Читайте також: Як створити ОСББ у Львові? Інфографіка

Окрім юридично-правових питань,  буде висвітлено питання про порядок взяття будинку на обслуговування (баланс), дізнаються про фінансово-економічні аспекти діяльності об`єднання, ознайомляться з додатковими  можливостями залучення коштів для ОСББ.

Навчання відбуватиметься при Львівській міській раді. Перший семінар відбудеться 17 лютого о 14:30 в приміщенні малої сесійної зали.

Ініціативні львів`яни, які бажають взяти участь у навчальному семінарі, можуть звернутися у відділ супроводу ОСББ ЛМР за номерами телефону: 297-59-95, 297-59-32. Контактні особи: Галина Когут, Оксана Калинець.

ОСББ – це добровільне об’єднання власників будинку, яке створюють для того, щоб спільно здійснювати утримання будинку – не тільки своєї квартири, а й покрівлі, підвалів, ліфтів, сходових кліток, фасадів та прибудинкової території.

Нагадаємо, що з 1 липня 2015 року в Україні набрав чинності закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Прийняття вказаного Закону надає можливість вільно вибирати форму та спосіб управління багатоквартирним будинком, а саме: самостійно, шляхом створення ОСББ, або шляхом передачі всіх або частини функцій на підставі договору фізичній особі-підприємцю чи юридичній особі – управителю.

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!