Політична реклама

Процес беатифікації Шептицького на завершальній стадії

2999 0
Процес беатифікації (причислення до лику блаженних) митрополита Андрея Шептицького перебуває на останній, третій стадії – оцінки кардиналів. Про це 24 квітня у студії tvoemisto.tv на черговій "Живій Internet-зустрічі" розповів розповів голова Постуляційного центру УГКЦ отець Полікарп Марцелюк.

За його словами, постулятор о. Андріан Книш готує позицію для того, щоб представити кардиналам оцінки експертів богословів та істориків. Ці оцінки мають бути апробовані на колегії кардиналів та представлені святішому отцеві Франциску.

Після цього, як розповів о. Полікарп, Папа зможе проголосити Декрет геройської пам’яті чеснот. Дальше має пройти процес затвердження чуда. Чудо за посередництвом митрополита Андрея Шептицького, як зазаначив о. Полікарп, тарпилося в США.

"Процес затвердження чуда, на відміну від загального процесу, триває досить швидко. Після всіх цих етапів можна буде говорити про завершення беатифікації митрополита Андрея Шептицького. Процес його беатифікації триває ще з 1958 року", - повідомив він.

Також у студії розповіли про двох пап, яких проголосять святими Католицької Церкви вже 27 квітня, в неділю Божого Милосердя, - папу Івана XXIII – Анджело Джузеппе Ронкаллі та святішого отця Івана Павла ІІ – Кароля Войтилу. 

Про те, як відбуваються процеси беатифікації та канонізації (проголошення святими), яким ввійшли в історію святіші отці та які чуда зумовили проголошення їх святими – дивіться у відеозаписі розмови.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!