Політична реклама

Львів'янам роз'яснують процедуру виплати соціальної допомоги інвалідам

1521 0
Згідно з «Порядком надання державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам» право на державну соціальну допомогу мають інваліди з дитинства та діти-інваліди віком до 18-ти років.

Інваліди з дитинства, які перебувають на повному державному утриманні у будинках-інтернатах для громадян похилого віку та інвалідів, пансіонатах для ветеранів війни та праці, стаціонарних відділеннях територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) навчальних закладах, тощо (далі установа(заклад) виплачується 25% призначеного розміру державної соціальної допомоги, - повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Різниця між розміром призначеної державної соціальної допомоги інваліду з дитинства, який перебуває в установі (закладі), і розміром державної соціальної допомоги, яка виплачується інваліду з дитинства, перераховується установі (закладу), де перебуває інвалід з дитинства, за його особистою письмовою заявою або заявою його законного представника.

«У разі тимчасового вибуття з установи (закладу) у зв’язку із хворобою або за особистими мотивами (без виключення із списку підопічних) призначена державна соціальна допомога виплачується в повному розмірі за весь період відсутності в установі (закладі) з дати вибуття до дати повернення включно.

Дітям-інвалідам із числа сиріт за період перебування на повному державному утриманні державна соціальна допомога виплачується в повному розмірі та перераховується на їх особисті рахунки в банку.

«Дітям-інвалідам, які перебувають в будинках-інтернатах, навчальних закладах, інших стаціонарних установах (закладах) на повному державному утриманні, призначена державна соціальна допомога виплачується в розмірі 50% та перераховується на їх особисті рахунки у банку.

Слід також зауважити, що у разі тимчасового вибуття дитини-інваліда віком до 18-ти років з установи (закладу), призначена державна соціальна допомога виплачується в повному розмірі.

Для отримання детальнішої інформації мешканці Львова можуть звертатись за консультаціями до районних відділів соціального захисту за телефонами:

 

Галицький:                       тел.:  261-44-50       (вул. Ф. Ліста, 5)

Личаківський:       тел.:  235-71-62       (вул. Театральна, 10)

Залізничний:        тел.:  295-82-28       (вул. І. Виговського, 34)

Франківський:      тел.:  237-50-81       (вул. Генерала Т. Чупринки, 85)

Шевченківський:             тел.:  252-28-40       (вул. В. Липинського, 11)

Сихівський:          тел.:  254-64-80       (просп. Червоної Калини, 66)


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!