Політична реклама

Львів'янам роз'яснили порядок оздоровлення дітей за кошти міського бюджету

1404 0
Напередодні шкільних канікул триває прийом звернень від батьків дітей пільгових категорій про їх оздоровлення протягом 2013 року в Міжнародному дитячому центрі «Артек», Державному підприємстві «Український дитячий центр «Молода гвардія» та інших дитячих оздоровчих установах України за кошти міського бюджету.

Як правило, путівки на відпочинок та оздоровлення надаються дітям шкільного віку, - повідомляє прес-служба Львівскої міськради.

До пільгових категорій дітей, які забезпечуються путівкою до дитячого оздоровчого закладу за кошти державного та місцевого бюджету, належать:

-                діти-сироти,

-                діти, позбавлені батьківського піклування,

-                діти-інваліди (скеровуються у випадку відсутності медичних протипоказань та здатності до самообслуговування),

-                 діти  з багатодітних та малозабезпечених сімей,

-                 діти, які перебувають на диспансерному обліку ( при наявності оригіналу довідки з чітко вказаним діагнозом, інформацією про перебування на диспансерному обліку за підписом лікуючого лікаря та завідувача медичної установи);

-                діти, батьки яких загинули під час виконання службових обов’язків;

-                діти, які постраждали внаслідок Скнилівської трагедії;

-                талановиті та обдаровані діти (призери міжнародних, всеукраїнських олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад).

Батькам або особам, які їх заміняють, необхідно підготувати і подати на реєстрацію у відділі «ЦНАП» пакет документів, який включає відповідно заяву від батьків (опікунів, піклувальників), свідоцтво про народження дитини (дітей), свідоцтва про смерть батьків, довідки з місця навчання дитини, про те, що у поточному році дитина не забезпечувалась путівкою до дитячого оздоровчого закладу за кошти державного та місцевого бюджетів, відповідні посвідчення, рішення судів та органів опіки, довідки про одержання державної соціальної допомоги, довідка медичної установи про перебування диспансерному обліку, довідка про підтвердження статусу дитини, посвідчення дипломи, грамоти про присвоєння звання переможця (1-3 особисті чи командні місця) змагання, олімпіади, конкурсу міжнародного, всеукраїнського, обласного, міського рівнів, отримані впродовж останніх 3-х років.

У ДП «УДЦ «Молода гвардія» у період з вересня до середини травня скеровуються діти віком від 8 до 16 років, у період з травня по вересень – діти віком від 7 до 16 років. Допускається направлення дітей від 16 до 17 років за умови, якщо про це зазначено у відповідному наказі Міністерства соціальної політики України.

В МДЦ «Артек» у період з жовтня до квітня скеровуються діти віком від 10 до 16 років, а у період з травня по вересень – діти віком від 9 до 16 років.

Якщо батьки - мешканці м. Львова, бажають оздоровити дітей, які молодші від зазначеного в Положеннях віку, то їм необхідно звернутися до Фонду соціального страхування, до якого хоча б один з працюючих батьків сплачує внески, для придбання путівки з оплатою 10 відсотків її вартості.

Відповідно до вищезазначених нормативних документів тривалість оздоровлення дітей в оздоровчих закладах становить 21 день, а у відпочинкових установах - 14 днів.

Нагадаємо, що Центр надання адміністративних послуг знаходиться за адресою: пл. Ринок, 1 (вхід з правої сторони Ратуші) та  працює за розширеним графіком:

Реєстраційна зала

Понеділок-четвер: 08:00-19:00

П'ятниця: 08:00-17:45

Інформаційна довідка

Понеділок-четвер: 09:00-18:00

П'ятниця: 09:00-16:45

Робота Центру ведеться без обідньої перерви

Центри надання адміністративних послуг:

·               Центр надання адміністративних послуг у Галицькому районі:

   вул. Ф.Ліста, 1, каб.10, т. 254-66-22

·               Центр надання адміністративних послуг у Шевченківському районі:

вул. Липинського, 11, каб.101, т. 230-09-27

·               Центр надання адміністративних послуг у Франківському районі:

вул. Ген. Чупринки, 85, каб.101, т. 237-30-38

·               Центр надання адміністративних послуг у Личаківському районі:

вул.  К. Левицького, 67, каб.100, т.254-62-04

·               Центр надання адміністративних послуг у Залізничному районі:

вул. Виговського, 34, каб.10, т.295-82-36

·               Центр надання адміністративних послуг у Сихівському районі:

просп. Червоної Калини, 66, каб.122, т. 254-64-09

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!