Політична реклама

Львів'янам роз'яснили, як призначити субсидію не власнику житла

1773 0
Державна субсидія для відшкодування витрат призначається уповноваженому власнику (співвласнику) житла, наймачу державного та громадського житлового фонду, членові житлово-будівельного кооперативу, власнику (співвласнику) житлового приміщення, на якого відкрито особовий рахунок за місцем реєстрації.

В окремих випадках субсидія може призначатися іншій особі, зареєстрованій у житловому приміщенні, - повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Організації-надавачі послуг (житлово-експлуатаційні організації, житлово-будівельні (житлові) кооперативи, об'єднання співвласників багатоквартирного будинку тимчасово — на термін від шести до дванадцяти місяців — відкривають особові рахунки для оплати житлово-комунальних послуг на зареєстрованих у даному приміщенні осіб, які не є власниками приміщення (будинку), на підставі їх заяв та письмової згоди власника (співвласника) житлового приміщення, з яким укладено договір про надання таких послуг.

Призначення субсидії не власнику житла можливе за рішенням комісії при умові відкриття зареєстрованою особою, яка не є власником приміщення, тимчасового особового рахунку.

Також слід зазначити, що у разі смерті особи, на яку відкрито особовий рахунок, надання субсидії не припиняється, якщо у житловому будинку зареєстровані інші особи, яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги.

До встановлення права власності на житло у разі смерті уповноваженого власника, субсидія призначається одній з дієздатних осіб, яка на момент смерті власника будинку була в ньому зареєстрована. Проте якщо протягом восьми місяців від дня відкриття спадщини не визначено власника житла, надання субсидії припиняється.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!