Політична реклама

Львів'янам роз'яснили як уберегтися від менінгіту

2019 0
За даними щоденного моніторингу інфекційної захворюваності у Львівській області, від початку липня спостерігається ріст захворюваності на ентеровірусну інфекцію, в т.ч. на серозні менінгіти у Львівській області.

Клінічно ентеровірусна інфекція може проявлятися катаральними проявами  (можливі серозні виділення з носа), кашлем,  підвищенням температури тіла, гіперемією слизових оболонок, болем у животі, проносом іноді з домішками слизу, -  повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Серозний менінігіт проявляється: підвищенням температури тіла до 39 С, різким головним болем, почервонінням обличчя, можливий дрібний висип який швидко зникає,  запамороченням, нудотою, багаторазовим блюванням.

Джерелом інфекції можуть бути як хворі люди так і вірусоносії. Механізм передачі фекально-оральний який реалізується через брудні руки, забруднені предмети побуту, воду, продукти харчування та повітряно-краплинний через повітря.

З профілактичною метою мешканцям  необхідно:

дотримуватись  правил особистої гігієни, а саме часте миття рук, заміна постелі, рушників;
проводити часте  вологе прибирання та провітрювання приміщень;
купатись виключно у відведених для цього місцях, при купанні уникати можливості потрапляння води у рот;
вживати лише свіжі продукти харчування, ретельно вимиті фрукти та овочі, перед вживанням фрукти та овочі  обробляти гарячою водою; вживати  кип’ячену або бутильовану воду.

При виникненні симптомів захворювання не займайтесь самолікуванням, негайно звертайтесь до лікувальної установи. До прибуття лікаря хворого необхідно ізолювати від інших людей.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!