Синютка прокоментував результати екзит-полу

7168 0
«Європейська солідарність» заявила про велику кількість порушень у Львові.
Фото: Олег Синютка

Фото: Олег Синютка

Львів’янам ще раз доведеться прийти на виборчі дільниці і зробити свій вибір стосовно голови Львівської ОТГ. Так нардеп «Європейської солідарності» Олег Синютка прокоментував результати екзит-полів під час програми «Великий Львів».

«Я переконаний, що це не просто місцеві вибори, це ще раз підтвердження того, що Львів дуже чітко і категорично стоїть на українській стороні. Ми не можемо сьогодні сказати, хто скільки відсотків набрав, бо розуміємо, що екзит-пол – це все одно з похибкою», – сказав Олег Синютка.

Він також наголосив, що ті сили, які сьогодні на центральному рівні відстоюють неукраїнські інтереси, не отримали у Львові жодної підтримки.

«Це головний висновок місцевих виборів. Другий висновок – те, що львів’янам ще раз доведеться прийти на виборчі дільниці», – заявив він.

Читайте також: Садовий прокоментував свій рейтинг і назвав партію, яка йому близька 

Також нардеп прокоментував, що місцева влада не підготувала вибори належним чином – забезпечити приміщення, належною кількістю кабінок, комунпослугами.

«Як можна звинувачувати львів’ян, що вони не прийшли, якщо, думаю кожен з нас бачив ці черги до виборчих дільниць людей, які стояли під дощем, щоби виконати свій громадянський обов’язок», – заявив він.

Зазначимо, що явка на місцевих виборах у Львові була 38,6%.

У свою чергу, лідерка партії «Європейська солідарність» на Львівщині Ірина Гримак під час стріму Tvoemisto.tv заявила, що в Україні у день виборів зафіксували кілька тисяч правопорушень. Зокрема, низка з них відбулася на голосуванні у Львові і на Львівщині загалом. 

За її словами, коли в 2015 році порушень налічували близько 600-700, то нині таких – тисячі. Наразі навіть ці цифри не є остаточними, оскільки не всі порушення станом на зараз встигли задокументувати.

«Якщо коментувати саме день виборів, то це бездіяльність влади як державної, так і місцевої до організації виборів. «Опора» зафіксувала багато порушень в Україні, зокрема у Львові», – каже вона.

Читайте також: Новий рядок у паспорті та єдиний транспорт. Що буде у Львівській ОТГ 

Найрезонанснішим порушенням, який, продовжує вона, точно не залишуть поза увагою, є той випадок, коли голова виборчої комісії, що представляв інтереси Андрія Садового паралельно виявився кандидатом в депутати від партії «Сила і честь». Цей факт, на думку Гримак, має бути зафіксований правоохоронними органами, оскільки він порушує закон.

Також Ірина Гримак додала, що працівники соціологічних центрів не могли якісно провести екзит-поли, оскільки виборці їх сприймали як опитувачів від президента Зеленського із 5 запитанням. Це, на думку лідерки «ЄС», спотворило попередні результати і в Львівській області зокрема.

Нагадаємо, що за даними екзит-полу агенції Fama, за Андрія Садового проголосували 38% мешканців, за Олега Синютку 28%. Водночас, за даними екзит-полу студії Шустера, Садового підтримали 41,12% виборців, а Олега Синютку – 27.38%.

Про те, як реагували на дані екзит-полу у штабах Садового та Синютки дивіться у відео Тvoemisto.tv.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!