Львів’янам створять особисті електронні кабінети

3231 0
З січня 2015 року для львів’ян працюватиме спеціальна послуга «Особистий кабінет мешканця». З її допомогою можна буде отримати адміністративні послуги, частину дозволів і навіть розрахуватися за всі комунальні послуги онлайн.
Фото: ukrface.net

Фото: ukrface.net

Як розповів Tvoemisto.tv керівник ІТ-управління Львівської міської ради Тимофій Александронець, це буде онлайн-сервіс, який пришвидшить отримання дозволів, адміністративних послуг і позбавить стояння в чергах.

«В цей «кабінет» можна буде зайти онлайн. На першому етапі там буде дві пілотні адмінпослуги, які можна буде отримати, не стоячи в черзі в центрі, не повертаючись до центру надання послуг вдруге… Фактично, людна заповнює заяву онлайн, їй готують пакет документів, вона лише приходить, підписує свою роздруковану заяву (подану онлайн) і отримує необхідні документи», – пояснює чиновник.

Першими адміністративними послугами онлайн, доступними в «кабінеті», стануть видача завірених копій рішень міської ради та надання витягу з плану зонування земельної ділянки.

Згодом посилання на особистий «кабінет» з’явиться а сайті Львівської міської ради і до нього додаватимуть з часом все нові опції: можливість подати електронне звернення в міську раду, записатися на прийом до посадовця чи в центр надання адмінпослуг, перевірити квартирну чергу, записатися/перевірити чергу в дитсадку, відслідковувати стан виконання звернення чи етапу виготовлення дозволу, а згодом – онлайн-оплата за комунальні послуги та можливість подавати показники лічильників.

«Цей проект також не робиться за бюджетні кошти, його реалізує велика ІТ-компанія на волонтерських засадах», додає Тимофій Александронець.

Читайте також: Е-урядування у Львові: електронні кабінети та послуги онлайн


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!