В Україні змінили правила отримання субсидій. Деталі

6224 1
1 січня розпочався перший етап монетизації субсидії.
Фото: persha.kr.ua

Фото: persha.kr.ua

З 1 січня запроваджується перший етап монетизації субсидій. Він стосується споживачів, які вперше подаються на отримання субсидії.

«Субсидія від держави надходитиме на їх персональний обліковий запис в Ощадбанку. Банк розраховуватиметься за субсидіанта з надавачами комунальних послуг та одразу інформуватиме SMS-повідомленням громадян про те, скільки їм залишилося доплатити за комуналку», – кажуть в Мінсоцполітики.

Читайте також: Як змінились правила нарахування субсидій. Роз'яснення

Наприклад, якщо сім’я має субсидію на всі види компослуг у сумі 1500 грн, а сума всіх платежів за місяць становить 2000 грн, то 1500 грн заплатить «Ощадбанк» і проінформує субсидіанта про необхідність доплатити решту.

З 1 травня 2019 року монетизація торкнеться тих, хто отримує субсидію чи пільгу вже багато років, зокрема, користується допомогою в літній період. Їм доведеться наново подати документи – заяву на монетизацію і декларацію про доходи в управління соціального захисту населення та надати дозвіл на обробку персональних даних. Це потрібно зробити обов'язково.

Водночас в Ощадбанк йти не потрібно – це буде автоматизовано.

Тим, хто звернеться за допомогою вперше у 2019 році, у травні вже не потрібно поновлювати документи. А з 1 жовтня 2019 року запрацює повномасштабна монетизація, коли кожен, хто є одержувачем житлової субсидії, отримуватиме за результатами опалювального сезону готівкою все, що було заощаджено.

Нагадаємо, кожен може самостійно перевірити, чи є субсидія за певною адресою.


Читайте також:
2 Січня, 2019 10:25
666 ... то ж , ніякий "рева" не буде заглядати у ваш холодильник , щоби визначити , чи не забагато ви їсте ... вистачить вашого дозволу на обробку отих ваших персональних даних ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!