Львів’янам, які отруїлися у «Трапезній УКУ», компенсують витрати на лікування

4896 1
У закладі харчування досі шукають джерело занесення інфекції.
фото: fest.lviv.ua

фото: fest.lviv.ua

Нещодавно до  КЗ ЛОР «Львівська обласна клінічна інфекційна лікарня» госпіталізували  18 осіб із симптомами харчового отруєння. У ході обстеження первинний діагноз підтвердився і медики з’ясували, що усі пацієнти напередодні вживали млинці з курячим м`ясом у їдальні «Трапезна УКУ».

Потерпілим пацієнтам в стаціонарних умовах проводять повний комплекс клініко-лабораторних обстежень та надають необхідний об’єм медичної допомоги відповідно до клінічних протоколів.

Директор Держсанепідемслужби України «Львівський обласний лабораторний центр ДСЕС України» видав наказ із затвердженням складу комісії та плану заходів із локалізації та ліквідації спалаху гострої кишкової інфекції.  Фахівці проводять підрозслідування з метою встановлення причин виникнення спалаху та факторів передачі інфекції. Для проведення лабораторного дослідження на об’єкті виникнення спалаху відібрано зразки харчових продуктів, питної води, змиви, обстежено працівників, результати в роботі. Проведено заключну дезінфекцію.

Адміністрація їдальні Українського католицького університету, що входить до мережі закладів компанії «Холдинг емоцій !FEST», теж перевіряє факт отруєння своїх відвідувачів.

«Дотримуючись рекомендацій СЕС, ми провели всі необхідні заходи з дезінфекції. Результати аналізів СЕС ми отримали. Вони  свідчать, що ні на робочих поверхнях, ні устаткуванні, ні у стравах ознак збудників шлункових інфекцій не виявлено. Тобто йдеться про зовнішнє занесення. І хоча хотілося б чітко розуміти причину, виявити закономірності, зрозуміти, що саме спричинило цю ситуацію, але спираючись на факти, наразі конкретної причини не виявлено. Зараз стан усіх постраждалих задовільний, у найближчий час всі будуть виписані», – йдеться в офіційному повідомленні.

Також у компанії «Холдинг емоцій !FEST» повідомили, що компенсують витрати на лікування усім пацієнтам та оприлюднять джерело занесення інфекції одразу, як вдасться його ідентифікувати.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
5 Листопада, 2016 11:50
Захар Але перед тим зро[***] збірку по цеквах на користь УКУ.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!