Політична реклама

Львів'янам, які подали недостовірні відомості, півроку не виплачуватимуть соціальну допомогу

1471 0
Cім’я може претендувати на призначення та виплату державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям лише у разі подання особами, що входять до складу сім`ї, достовірних відомостей про дохід і майновий стан.

Державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям згідно з Законом України «Про державну соціальну допомого малозабезпеченим сім`ям» призначається і виплачується у грошовій формі малозабезпеченим сім’ям, що постійно проживають на території України, мають середньомісячний сукупний дохід, нижчий від прожиткового мінімуму для сім’ї, який визначається згідно з Методикою обчислення сукупного доходу сім’ї для всіх видів соціальної допомоги, - повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Заяву про надання державної соціальної допомоги та необхідні документи, включаючи декларацію про доходи та майно осіб, які входять до складу сім’ї, подаються уповноваженим представником сім’ї до органу соціального захисту за місцем його проживання.

Декларація заповнюється на підставі довідок про доходи кожного члена сім’ї. У заяві дається згода сім’ї на збір інформації про неї, про її власність, доходи та майно.

У разі коли особами, які входять до складу сім’ї, навмисно подано недостовірні відомості чи приховано відомості, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на соціальну допомогу та визначення її розміру, виплата соціальної допомоги припиняється з місяця, в якому виявлено порушення.

На наступний термін допомога може бути призначена не раніше ніж через шість місяців починаючи з першого числа місяця виявлення порушення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!