Львів’янка Марія Музичук не поїде в Іран на Чемпіонат світу

3325 0
Дівчина відмовилась від участі в Чемпіонаті світу з шахів, вважаючи Іран неправильним місцем для його проведення. Натомість її сестра – Анна – поїде боротися за омріяний титул.
Фото: visti.pro

Фото: visti.pro

«Щодо Чемпіонату світу в Ірані, то я вирішила відмовитися від участі, оскільки абсолютно очевидно, що Іран не є принагідною країною для такого престижного змагання. Це неправильно, що ті шахістки, які відмовляються їхати в Іран та носити хіджаб, просто втрачають право грати в чемпіонаті світу», - пояснила Марія Музичук в інтерв’ю Цензор.нет. Тому наступного разу екс-чемпіонка зіграє в «Гібралтар-опен».

Читайте також: Люди Твого міста: Марія Музичук про шахи і любов до Львова

Водночас, Анна Музичук вже підписала контракт про участь в Чемпіонаті світу і боротиметься за титул найкращої шахістки. Її сестра зауважила, що для неї він – мрія всього життя.

Нагадаємо, обидві сестри Музичук неодноразово перемагали у різних змаганнях з шахів. Марія стала чемпіонкою світу у 2015-му році, Анна ж нещодавно виборола одразу два звання: достроково перемігши у швидких шахах та набравши найвищі очки на чемпіонаті світу з бліцу серед жінок.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!