Львів’янка Марія Музичук виборола український «Спортивний Оскар»

2221 0
У суботу, 9 квітня, у Київському національному академічному театрі опери та балету відбулась Х Всеукраїнська церемонія нагородження «Герої спортивного року». Свою нагороду отримала і львів’янка Марія Музичук.
фото: Evgeny Kraws

фото: Evgeny Kraws

Про це інформують на сайті Національного олімпійського комітету України.

Відповідно, у суботу за ініціативи Національного олімпійського комітету України та Міністерства молоді і спорту України за участі олімпійських чемпіонів, легенд спорту, тренерів та фахівців галузі, діячів культури і мистецтв, зірок шоу-бізнесу відбулося нагородження «Спортивного Оскару».

Відкрили урочистий захід президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, Голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко.

До останнього моменту рішення Української Академії спорту трималося у таємниці.

Серед усіх номінантів відзначили і львів’янку Марію Музичук. Вона отримала нагороду в категорії «Разом з олімпійцями (неолімпійські види спорту)».

Герої спортивного року - 2015/Олег Батрак, СПОРТ bigmir)net
 

Разом із високими визнаннями спортсменам було презентовано ще багато приємних подарунків. Зокрема, усім переможцям Церемонії були вручені сертифікати на 10 тисяч гривень від компанії «Епіцентр». А офіційний партнер Олімпійського комітету PEAK Sport забеспечив власників «Спортивного Оскару» спортивною екіпіровкою.

Нагадаємо, у березні у Львові відбувся Чемпіонат світу з шахів серед жінок. На ньому за титул шахової королеви боролась Марія Музичук та китаянка Хоу Іфань. В дев’ятій партії матчу львів’янка програла китаянці, відповідно Хоу Іфань стала новою чемпіонкою світу.

Читайте також: Люди Твого міста: Марія Музичук про шахи і любов до Львова

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!