Львів’янка Оксана Линів отримала престижну Саксонську премію Моцарта

1780 0
Премію Саксонського Моцартівського товариства Mozartpreis 2021 вручили Оксані Линів та Молодіжному симфонічному оркестру України/YsOU.
Фото: Oksana Lyniv

Фото: Oksana Lyniv

Відома диригентка, яка є родом з Львівщини, отримати престижну Саксонську премію Моцарта 2021, яку присудили їй та Молодіжному симфонічному оркестру України/YsOU. Про це музикантка написала на своїй сторінці у Феййсбуці.

Читайте також: Львів’янка Оксана Линів стане музичною директоркою одного з провідних театрів Італії

Премію Саксонського Моцартівського товариства Mozartpreis 2021 вручили учора, 20 жовтня, під час святкового концерту у церкві Святого Маркуса в Кемніці (Німеччина).

Через карантинні обмеження, Молодіжний симфонічний оркестр України не зміг виступити в Кемніці у повному складі. Та все ж, святковий концерт відбувся за участі музикантів оркестру, які навчаються в Європі.

Читайте також: Оксана Линів: Українська музична освіта значно краща за західноєвропейську

На завершення концерту українські музиканти приєдналися до Молодіжного оркестру «100 дітей Моцарта», що стало символом музичного об'єднання без кордонів.

Нагадаємо, наприкінці серпня у Львові відбулося урочисте відкриття скульптури видатного композитора Франца Ксавера Моцарта. Одним із ініціаторів увіковічнити Франца Ксавера Моцарта у Львові стала відома диригентка, засновниця і арт-директорка Міжнародного фестивалю класичної музики LvivMozArt Оксана Линів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!