Львів'янка Оксана Линів отримала у Берліні нагороду «Найкраща диригентка року»

9425 0
Жюрі відзначило постановку опери Бели Бартока «Замок Герцога Синя Борода в Баварській державній опері».
Фото: Оксана Линів

Фото: Оксана Линів

Львів'янці Оксані Линів у Берліні присвоїли нагороду «Найкраща диригентка 2020 року». Про це вона повідомила на своєй сторінці у Фейсбук.

«20 нагород присвоїли найкращим колективам та особистостям на оперній сцені і поза нею. Особлива у своєму роді премія в Німеччині, присвячена виключно оперному мистецтву, яка присуджується публічно», – зазначила Оксана Линів.

За її словами, висококваліфіковане жюрі німецьких критиків очолив провідний музичний журналіст Німеччини Мануель Бруґ. Жюрі відзначило постановку Оксана Линів опери Бели Бартока «Замок Герцога Синя Борода в Баварській державній опері».

Читайте також: В Україні я не знала диригенток. Оксана Линів про свій шлях до успіху

Зазначимо, що Оксана Линів народилася у Бродах на Львівщині в сім'ї музикантів. У 2004-му році Оксана Линів стала фіналісткою Міжнародного диригентського конкурсу імені Ґустава Малера в Німеччині. Тривалий час була помічником диригента Одеської опери. У Баварській державній опері працювала помічником генерального музичного директора цього оперного театру Кирила Петренка кілька сезонів поспіль. Батько диригентки – керівник народної хорової капели «Боян» м. Броди Ярослав Линів.

За підсумками 2015 року Оксану Линів визнали найкращою диригенткою Баварської державної опери у номінації «Класична музика». Паралельно вона працює як запрошений диригент у різних театрах Європи. Наступного року на всесвітньо відомому Байройтському фестивалі вперше диригуватиме жінка – нею стане власне Оксана Линів.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!