Львів’янка Оксана Линів стане першою жінкою-диригенткою, яка очолить оперний театр в Італії

1857 0
Оксана Линів буде головною диригенткою упродовж трьох років, починаючи з 22 січня 2022 року.
фото Богдана Ємця

фото Богдана Ємця

Львів’янка Оксана Линів стане першою жінкою-диригенткою, яка очолить Болонський муніципальний театр «Комунале» (Teatro Comunale Bologna), повідомляє The Guardian.

Читайте також: Оксана Линів: Українська музична освіта значно краща за західноєвропейську

Головною диригенткою вона буде упродовж трьох років, починаючи з 22 січня 2022 року.

Оксана Линів була здивована, коли отримала від театру листа з пропозицією працевлаштування.

«Я не уявляла, що буду першою диригенткою італійського оперного театру», – каже диригентка.

Читайте також: В Україні я не знала диригенток. Оксана Линів про свій шлях до успіху

Також Оксана Линів наголосила, що під час перебування на посаді намагатиметься зацікавити оперою більше молоді.

Довідково

Оксана Линів народилася у Бродахю, що на Львівщині, в сім’ї музикантів. Навчалася у музичній школі імені Миколи Лисенка у Львові. Своїм першим оркестром диригувала у віці 16 років. Зараз їй 43 роки.

Оксана Линів – засновниця Міжнародного фестивалю класичної музики LvivMozArt у Львові та Молодіжного симфонічного оркестру України – YsOU Вона також стала першою жінкою на посаді головної диригентки опери та філармонійного оркестру у місті Грац (Австрія).

У жовтні 2021 року Муніципальний театр Болоньї повідомив, що Оксана Линів стане його головною диригенткою з січня 2022 року.

Наприкінці липня 2021 року українка Оксана Линів також стала першою жінкою на посаді диригента Байройтського оперного фестивалю в Німеччині. Тоді вона диригувала «Летючим голландцем» Ріхарда Вагнера, а серед глядачів була колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель.

У грудні 2020 року українка Оксана Линів отримала німецьку нагороду Oper!Awards і стала найкращою диригенткою 2020 року.

В інтерв’ю Tvoemisto.tv Оксана Линів розповіла, що їй допомагає встигати робити різні проєкти, не вигорати та конкурувати з чоловіками в мистецтві. Розмову з диригенткою читайте тут.

А наприкінці серпня у Львові відбулося урочисте відкриття скульптури видатного композитора Франца Ксавера Моцарта. Одним із ініціаторів увіковічнити Франца Ксавера Моцарта у Львові стала відома диригентка, засновниця і арт-директорка Міжнародного фестивалю класичної музики LvivMozArt Оксана Линів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!