Львівська акторка отримала «Найкращу жіночу роль» на міжнародному кінофестивалі

2289 0
Фільм «Мати Апостолів» заснований на історіях жінок, чиї сини воювали за Україну в 2014 році.
фото: armyinform.com.ua

фото: armyinform.com.ua

Львівська акторка Наталія Половинка отримала нагороду «Найкраща жіноча роль» за повнометражний ігровий український фільм режисера Зази Буадзе «Мати Апостолів». Загалом стрічка взяла перемогу одразу в трьох номінаціях:  «Найкращий повнометражний фільм», «Найкраща жіноча роль» та «Найкращий сценарій» на 10-му Нью-Йоркському міжнародному кінофестивалі, який відбувся 21-24 травня. Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

Серед майже 900 заявок до участі в конкурсній програмі відібрали 100 картин із 43 країн світу. 

Фільм заснований на історіях жінок, чиї сини воювали за Україну в 2014 році. Під час війни, коли Україна втрачає найдорожче – життя своїх дітей, фільм «Мати апостолів» став фільмом - зверненням до кожної Матері українського воїна та до архетипу Матері взагалі.

У пошуках сина-льотчика, чий літак було збито над окупованими територіями, мати опиняється в чужому та агресивному світі, де все пронизане ненавистю та стражданнями. У цьому пеклі вона не тільки шукає сина, але, маючи в серці велику любов і милосердний характер, вона змінює всіх, кого зустрічає на своєму шляху. І головне, вона змінюється сама, знаходячи в собі справді сакральну силу.

Головні ролі в фільмі виконали Наталія Половинка, Богдан Бенюк, Олександр Пожарський. Режисер-постановник – Заза Буадзе, сценарій – Ратха Макеєнкова та Заза Буадзе. Стрічку створила кінокомпанія «Студія «Золоте Руно» за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

Для зйомок фінальної сцени створили найбільшу в Європі декорацію авіакатастрофи транспортного літака Ан-26.

Для довідки

Наталія Половинка народилася в учительській сім'ї Юхима і Олени Колісників. Перші роки життя провела в Кіцмані.

У 1973-1980 роках навчалася в Ольгопільській середній школі, у 1980-1984-му – у Вінницькому музичному училищі імені Миколи Леонтовича. 1984-1989 – Львівська державна консерваторія імені Миколи Лисенка, клас фортепіано в професорки Марії Тарнавецької.

1991 – стажування у Центрі Єжи Ґротовського (Понтедера, Італія). З 1989 року живе у Львові. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!