Львів'янка продає баночки на Водохреще, щоб зібрати кошти на лікування доньки зі СМА та онкохворого чоловіка

8758 0
Усі кошти із продажу баночок та свічок підуть на лікування найрідніших.
Фото: ФБ Ольга Матвіїшин

Фото: ФБ Ольга Матвіїшин

Львів‘янка Ольга Матвіїшин виготовляє різдвяні вироби та продає їх, аби назбирати кошти для лікування шестирічної доньки Софійки, у якої СМА, та онкохворого чоловіка. Крім пенсій з інвалідності, це чи не єдиний дохід в родині. Про це Тvoemisto.tv розповіла Ольга Матвіїшин.

Зараз Ольга, яка є художницею, реставраторкою, дизайнеркою та флористкою, виготовляє баночки на Водохреща – сама їх оздоблює, прикрашає, аби потім продати. Згодом жінка виготовлятиме й свічки на Стрітення.

Читайте також: Олежику Рахмонову з пухлиною головного мозку потрібна термінова операція. Як допомогти

Прикрашає баночки на Водохреще Ольга у кожну вільну хвилину або вночі, коли донька та чоловік вже сплять, адже вдень мусить доглядати за рідними, які не можуть обійтися без її допомоги.

Ціна баночок – від 270 до 350 грн, свічок на Стрітення – від 90 до 200 грн.

Всі кошти із продажу підуть на їхнє лікування.

«У доньки спінально-м’язева атрофія. Мусимо багато з нею займатися, ходимо на реабілітації. У чоловіка – рак мозку. Рік тому Роману зробили операцію. Відтоді вже пройшов 5 курсів хіміотерапії. Чоловік частково втратив пам'ять, тож мушу завжди буди з ним поруч», – каже Ольга Матвіїшин.

Зараз Роман готується до чергової операції. 24 січня разом з Ольгою поїдуть у Київ на консультацію до лікарів, де мають призначити дату операції. Під час неї чоловікові видалятимуть залишки пухлини. Вартість операції становитиме 5 тис. євро.

Таких коштів у родини не має. Крім того, постійні витрати ідуть на догляд та лікування хворої донечки.

Для тих, хто хоче придбати різдвяні прикраси, баночки на Водохреще чи замовити свічку на Стрітення, може написати Ользі Матвіїшин на її сторінку у Фейсбуці або зателефонувати їй за номером телефону: 098 756 88 81.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!