Львів’янка стала наймолодшою учасницею форуму у Давосі

3472 0
Щорічно, починаючи з 1971-го, політичні, ділові, культурні та громадські лідери їдуть у засніжені гори Швейцарії, щоб зустрітися у Давосі. Пропонуємо дізнатися більше про учасників цьогорічного форуму, серед яких й львів’янка Лілія Боровець.
фото: facebook.com/lily.borovets

фото: facebook.com/lily.borovets

Найбільша група учасників Давоського форуму не є бізнесменами. Приблизно 900 осіб – це громадські лідери, представники державного сектору та наукових кіл, у тому числі 45 провідних вчених і 20 нобелівських лауреатів. Понад 40 глав держав і урядів відвідають Давос 2016, що є рекордним показником. Близько 300 міністрів приєднаються до обговорення глобальних проблем, починаючи з охорони здоров'я та змін клімату, закінчуючи створенням робочих місць. 480 учасників представляють найбільші світові банки, компанії зі страхування та управління активами. Засоби масової інформації є другою за величиною бізнес-групою – 200 учасників (не рахуючи 500 журналістів, які висвітлюють зустріч).

Про гендерну рівність на Давосі 2016 говорити не доводиться: 82% учасників – чоловіки. Середній вік учасників становить 55 років для чоловіків і 49 – для жінок. Наймолодшою учасницею цьогорічного форуму – 23-річна українка Лілія Боровець (1993 р.н.) зі Львова, яка нині навчається у Львівській бізнес-школі та активно працює над створенням альтернативної освіти в Центрі Інноваційної Освіти «Про.Світ». Новачком Давосу, єдиним у своєму роді, можна по праву вважати робота-гуманоїда HUBO, який вміє самостійно стояти і ходити. Він бере участь у форумі разом з «батьками» з Корейського інституту науки і технологій.

Джерело: fakty.ictv.ua.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!