Львів'янка вигадала стильну альтернативу перукам для онкоодужуючих жінок та дітей

7282 0
Жінка вже пошила більше 100 стильних бандан з волоссям. Приблизно стільки ж є замовлень.
Фото: Тарас Атаманів

Фото: Тарас Атаманів

Львів’янка Діана Гайворонюк від червня виготовляє бандани для онкохворих жінок та дітей, які після хіміотерапії втратили волосся. Бандани, до яких пришили пасма волосся, жінка назвала «бандіанкою», тобто бандана від Діани.

Читайте також: У Львові супергерої роздавали іграшки дітям, які через хворобу провели День знань у лікарні

Головний убір легкий і зручний у користуванні може замінити перуку влітку, восени, навесні, також її можна носити взимку під шапку. За короткий час бандіанка стала досить популярною. Замовлення надходять навіть з-за кордону.

Як розповіла Tvoemisto.tv ідейниця бандіанки Діана Гайворонюк, все почалося з діагнозу – раку молочної залози.

 Авторка бандіанок Діана Гайворонюк

«Коли після лікування зрозуміла, що втрачу волосся, носити перуки зі штучного не дуже хотілося, а з натурального – задорого. Тоді разом зі стилістом Володимиром Кульбацьким пішли на пошуки якоїсь перуки. Але він запропонував купити тканину і треси (штучні або натуральні пасма волосся, які прикріпляють спеціальними шпильками або капсулами – ред.), бо придумав щось цікаве. Удома пришив волосся до тканини і вийшла стильна річ», – каже Діана Гайворонюк.

За її словами, коли в бандані стала приходити в медзаклади на процедури, інші жінки й собі захотіли мати щось схоже. Так виникла ідея виготовлення бандіанок з різних тканин, принтів, довжини та кольору волосся.

Перші 10 бандіанок пошили ще в червні. З того часу виробів налічується вже більше 100. Ще приблизно стільки ж є замовлень. Ціна однієї – 350 грн.

Читайте також: Відважні. Відверті історії жінок, які подолали рак

На пошиття перших бандіанок Діана Гайворонюк витратила наскладені 5 пенсій з інвалідності. Виторг з них відправила в Італію – на лікування онкоодужуючій дівчині.

Усі бандани від Діани вироблені з якісної та легкої тканини, а причеплене волосся є як натуральне, так і штучне. 

«Волосся та тканину замовляємо в Україні. Часто замовниці самі вказують, яку хочуть бандіанку – однотонну чи кольорову, з довгим, коротким чи кучерявим волоссям. Тож, виготовляти доводилося різне – з білим, рудим волоссям, навіть в стилі циганки Ази, хоча найбільшою популярністю користуються бандіанки з прямим до плечей волоссям та стрижкою каре», – каже Діана Гайворонюк.

Серед замовниць бандіанок – не лише львів’янки, а й з інших міст України і навіть з-за кордону. Бандіанки вже відправили в Ізраїль, Португалію, Польщу, Канаду.

Також нещодавно бандіанки стали виготовляти не лише дорослим, а й дітям. Більше того, тим, хто не може оплатити бандіанки, відсилають безкоштовно. Зокрема, кілька дитячих бандан із волоссям Діана Гайворонюк вже подарувала діткам, які мають проблеми зі здоров’ям, зокрема алопецією (патологічним випадінням волосся – ред.).

До речі, проєкт Діани Гайворонюк підтримала ГО «ЖИТИ РАЗОМ». Оскільки в жовтні відзначатимуть Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на рак молочної залози, ідейниця бандіанки спільно з громадською організацією оголошує акцію «Бандіанка в подарунок». Деталі акції будуть відомі згодом.

Ольга Шведа

Фото: Тарас Атаманів

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!