Львів’янка засновує естетичний журнал для дітей. Як підтримати

2890 0
Цьогоріч світ побачить «Harbuz» – дитяче періодичне видання, яке вперше фокусуватиметься саме на мистецькому оформленні. Перші два випуски хочуть видати завдяки краудфандингу.
Фото: korysniporady.com.ua

Фото: korysniporady.com.ua

«У журналі підійматимуться теми, про які часто не розмовляють вдома чи в школі  як любити себе, як задати незручне запитання, чи як отримати на нього відповідь. Для нас "harbuz"  це щось значно більше за друковане видання для дітей. Для нас - це можливість привити любов наймолодших до естетики, стилю, історії, і, зрештою, до себе самого»,  пояснює редакція в описі проекту.

Ідея створити друкований журнал для дітей належить 22-річній Устині Лукащук, яка, як повідомляє редакція видання, протягом двох років фахово досліджувала всі українські журнали для дітей та підлітків в рамках підготовки та написання своєї магістерської роботи з редизайну періодичного дитячого видання у Вищій Школі Мистецтв та Проектування в Лодзі, Польща.

Вона розповіла «Культпростору», що журнал «Harbuz» виходитиме у форматі 260х210 см. Дописувачками стануть Като Деспаті, Оксана Думанська та Христина Лукащук.

Спочатку видання матиме саме друковану версію, у подальшому редакція допускає й випуск електронного його варіанту.

«Наш майбутній журнал Harbuz, на відміну від класичних журналів, не є за профілем просвітницьким, патріотично-виховним, науковим чи науково-популярним, розвиваючим чи розважальним. Він є першим в Україні дитячим журналом, основною метою якого є його естетична та мистецька цінність, скерування й наповнення»,  пояснила шеф-редактор в коментарі для «Детектор медіа».

2 перші номери профінансують за рахунок доброчинних внесків на краудфандинговій платформі «biggggidea». Зараз редакції вже вдалося зібрати половину потрібної суми. Підтримати «Harbuz» можуть усі охочі: придбавши листівку, один із випусків чи торбинку. У подальшому видання журналу фінансуватимуть за рахунок прибутку з реалізації попередніх номерів.

За матеріалами: biggggidea.com, Детектор медіа, Культпростір

Опублікувала Людмила Рубцова

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!