Львів'янка здобула бронзу на ЧС-2014 з фехтування на шпагах

1704 0
20 липня на чемпіонаті світу з фехтування, що триває у Казані (Росія), було розіграно два останні комплекти нагород в особистих змаганнях. У підсумку олімпійська чемпіонка Лондона-2014, аспірантка Львівського державного університету фізичної культури Яна Шемякіна зійшла на «бронзову» сходинку п’єдесталу пошани. А от лідер чоловічої команди Богдан Нікішин з Дніпропетровська зупинився за крок до подіуму.
Фото: sport.obozrevatel.com

Фото: sport.obozrevatel.com

В 1/32 фіналу Яна обіграла мексиканку Алежандру Теран (15:8), далі вибила з боротьби свою подругу по команді Олену Кривицьку (14:13), після цього здобула перемогу над японкою Аякою Шимоукавою (6:4), а чвертьфіналі виграла у  спортсменки з Гонконгу Ман Вай Конг (9:8), пише прес-служба Федерації фехтування України.

У півфіналі суперницею Яни стала італійка Росселла Фьямінго. До рахунку 4:4 суперниці йшли укол в укол, але далі перевагу захопила італійка і до середини третього трихвилинного раунду вже відірвалася від Яни на три уколи – 9:6. Проте перевага Фьямінго тривала недовго і за хвилину до закінчення третьої трихвилинки Яна зрівняла рахунок – 10:10. Далі Росселли вдалося нанести 2 уколи 12:10, а Яні буквально на останніх секундах основного часу зрівняти рахунок – 12:12.

Згідно з правилами у шпажному фехтуванні, у разі, коли рахунок рівний, а основний час закінчився, між суперниками випадковим чином розігрують пріоритет і додають хвилину додаткового часу. У разі, якщо за додаткову хвилину ніхто з суперників не завдає уколу, то виграє той, на чиєму боці пріоритет. Цього разу пріоритет був на боці Шемякіної, однак Росселі на 20-й секунді додаткового часу вдалося таки завдати заповітний укол і вийти таким чином у фінал, де вона поступалася упродовж більше, ніж двох третин дуелі, але все ж перемогла чемпіонку Пекіну-2008 та срібну призерку Лондона-2012 німкеню Брітту Хайдеманн і завоювати титул чемпіонки світу-2014.

Зазначимо, що вихованка заслуженого тренера України Андрія Орліковського, маючи у своїй колекції нагород олімпійське «золото», вперше виборола нагороду чемпіонату світу.  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!