Політична реклама

Львів’янкою року стала медсестра з Майдану. Список нагород до Дня міста

2804 0
Сьогодні, 3 травня, під час зборів Львівської міської ради присвячених Дню міста, було присвоєно звання «Львів'янин року». Його отримала медсестра з Львівщини, яка рятувала поранених майданівців у Києві на вул. Інститутській – Марія Матвіїв.
Марія Матвіїв. Фото ЛМР

Марія Матвіїв. Фото ЛМР

Медсестра Львівського комунального підприємства медицини катастроф та швидкої допомоги Марія Матвіїв отримала відзнаку за особистий приклад, відвагу та мужність, проявлені під час протестних акцій на Майдані.

Звання «Шляхетна львівська родина» за визначні заслуги у боротьбі за національне відродження та становлення незалежної та самостійної України присвоєно родині Бойківих. Це – сім’я колишнього дивізійника Василя Бойківа, який пережив війну та сталінські репресії, перебував під наглядом КДБ. Син – Володимир Бойків – був смертельно поранений під час сутичок в Києві 19 лютого. Похований у Львові на Личаківському кладовищі на Алеї Героїв.

Звання почесної громадянки Львова отримала відома українська співачка Руслана Лижичко.

Руслана стала почесною громадянкою Львова. Фото ЛМР

Також з нагоди Дня міста мер Львова Андрій Садовий нагородив почесними відзнаками «Золотий Герб міста Львова» генерального консула Республіки Польща у Львові Ярослава Дрозда – за активну підтримку тих, хто захищав правду і проявляв справжній героїзм у дні боротьби за волю і єдність України та з нагоди Дня міста Львова. Засновника групи компаній «Шувар» Романа Федишина – за сумлінну працю і жертовність, підтримку тих, хто захищав правду і проявляв справжній героїзм у дні боротьби за волю і єдність України, за віру в перемогу добра та з нагоди Дня міста Львова, а також – засновника групи авторських ресторанів RESTARON Вардкеса Арзуманяна – за сумлінну працю і жертовність, підтримку тих, хто захищав правду і проявляв справжній героїзм у дні боротьби за волю та єдність України, за віру в перемогу добра та з нагоди Дня міста Львова.

Ярослав Дрозд. Фото ЛМР

«Почесним знаком Святого Юрія» відзначено настоятеля Гарнізонного храму свв.апп. Петра і Павла – отця Степана Суса.

Отець Степан Сус. Фото ЛМР

А також «Янголів з Інститутської» Ігоря Фльорка, Павла Дьокіна, Андрія Седлера, Миколу Притулу та Ігоря Галушку за сміливість у захисті європейських демократичних цінностей у дні боротьби за волю та єдність України.

"Янгол" Інститутської. Фото ЛМР

Ювілейні монети ім. Короля Данила Галицького отримали координатори «Євромайдан Львів» Василь Молдован, Роман Брезіцький, Андрій Породко та громадська діячка та викладач ЛНУ ім. І.Франка – Софія Федина.

Крім того дипломами і відзнаками нагороджено активних львів’ян, громадські організації (ГО «Швидка медична допомога Майдану», «Велопатруль», «Дорожній контроль» тощо), готелі, підприємства та 80-у окрему аеромобільну бригаду Сухопутних військ Збройних Сил України.

За вагомий внесок у формування мистецької традиції, високий рівень професійної майстерності, підготовку нового покоління митців відзнакою «Орден Лева» нагороджено мистецтвознавця, заслуженого діяча мистецтв України, професора Володимира Овсійчука.

Володимир Овсійчук. Фото ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!