Львів’янок закликають до профілактики онкозахворювань. Як скористатися

5483 0
20 жовтня, у Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на рак молочної залози, у Мережі медичних закладів Medicover стартував місячник онкопревенції #Небайдужа. Цього дня у Львові жінки мали можливість безкоштовно пройти мамографію та отримати додаткові рекомендації лікаря. Як розпочався проект, чим він особливий й важливий, та як пройти профілактичні огляди найближчим часом – розповідає Tvoemisto.tv.

У суботу у лікарів-рентгенологів Медичного центру Medicover у Львові на Антоновича,102 був напружений день – на безкоштовну мамографію записалося більше жінок, ніж може прийняти дві зміни лікарів. У короткій перерві нам вдалося поспілкуватися з лікарем.

«Працюємо сьогодні весь день – охочих пройти огляд дуже багато. Важливість оглядів у тому, що при виявленні онкології на ранніх стадіях прогноз до повного одужання становить 95%. На пізніших стадіях ця цифра знижується», – говорить Роксолана Горгут, лікар-рентгенолог Медичного центру Medicover.

За її словами, обстежуватися варто регулярно. У випадку виникнення злоякісних утворень, на ранніх стадіях лікувати їх значно легше.

«Рекомендую жінкам не боятися, процедура швидка, безболісна», – говорить Роксолана Горгут.

Не побоялася та прийшла на огляд львів’янка Олександра Лантух. Таке обстеження, каже, робить вперше.

«Було трішки моторошно від незнання того, що буде. Але сама процедура не є болючою чи страшною. За специфікою своєї роботи я проходжу медогляд щороку. Але детального огляду не роблю. Сьогодні це мій перший такий крок», – ділиться жінка. А на запитання, чому обрала саме Медичний центр Medicover, відповідає: «Дуже багато чула хороших відгуків, які дають позитивний результат. Тому я прийшла сюди».

Крім самого обстеження, лікарі дають і додаткові рекомендації, у разі потреби скеровують на консультацію до мамолога та наголошують на важливості регулярних профілактичних оглядів.

«До прикладу, жінкам після 40 років потрібно обстежуватися раз на два роки. А після 50 – вже раз на рік», – говорить Роксолана Горгут та додає, що процедуру найкраще проходити на початку менструального циклу, орієнтовно з 6 по 12 день. За її словами, мамограф у Медичному центрі Medicover плівковий і це зручно. Адже разом із заключенням пацієнтки отримують й знімки, які покажуть лікарям під час наступних обстежень, що дозволить простежити зміни в структурі молочних залоз у динаміці.

Що таке проект #Небайдужа і чим він важливий

За статистикою, рак молочної залози щороку забирає життя у понад 7500 українок. При цьому кожної п’ятої смерті можна було уникнути, виявивши хворобу вчасно. Проте понад 30% випадків раку діагностується занадто пізно. Відтак попередні обстеження задля профілактики є надзвичайно важливими.

Проект #Небайдужа працює з 20 жовтня по 19 листопада у всіх медичних закладах Мережі Medicover – у Львові, Дніпрі та Ужгороді. Це означає, що кожна жінка, котра придбає Пакет комплексного обстеження жіночого організму, що включає: консультацію й огляд гінеколога, цифрову фотокольпоскопію, УЗД матки і придатків, мазок на флору та цитоморфологічне дослідження,  – в подарунок отримає УЗД молочних залоз.

Крім цього, зважаючи на те, що у Львові 20 жовтня не всім жінкам вдалось потрапити на безкоштовну мамографію, а вчасна діагностика є надважливою, в Medicover в рамках місячника онкопревенції #Небайдужа вирішили запровадити на цю процедуру спеціальну ціну. Отож, до 19 листопада 2018 року зробити мамографію обох молочних залоз можна за 299 грн. Детальніше про це та як зареєструватися на огляд – за посиланням.

«Щоб жити – треба знати і не бути байдужою до себе та найближчого оточення. Проходити планові медичні огляди самій та привчати до них доньку. Не нехтувати самооглядом та нагадувати про це мамі. Не бути байдужою – це попереджати ризики, щоби бути здоровою», – переконані в Medicover.

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!