Політична реклама

Львів'янок запрошують безкоштовно пройти обстеження

1583 0
Пiд час Днiв профiлактики онкозахворювань у лiкарнях та полiклiнiках фахiвцi оглядатимуть i безплатно консультуватимуть жiнок з приводу раку шийки матки та грудної залози.

"Першi стадiї раку шийки матки в загальнiй кiлькостi захворювань становлять близько 80 вiдсоткiв, - розповiдає Свiтлана Струк, головний позаштатний онкогiнеколог ГУОЗ ЛОДА, завiдувач вiддiлення Львiвського онкологiчного лiкувально-дiагностичного центру.

З раком грудної залози ситуацiя складнiша - щороку в областi його виявляють у 700 жiнок. Медики кажуть, що жiнкам варто зважати на найменшi симптоми -- гульки у грудях, затвердiння чи ущiльнення. З будь-якими пiдозрами звертатись до лiкарiв.

"Пiд час днiв профiлактики запрошуємо жiнок прийти на обстеження до гiнекологiв та мамологiв, - додає онкогiнеколог. -- Адже нульова стадiя раку шийки матки -- безсимптомна, її можна виявити лише цитологiчно, тобто взявши аналiз. Тому хоча б раз на рiк кожна жiнка повинна пройти обстеження в гiнекологiчному крiслi. Щодо грудних залоз, то жiнкам, яким за 40 рокiв, раз на два роки слiд робити мамографiю. Вона дає змогу виявити невеликi вогнища хвороби, якi можна оперувати без видалення органу".

Пройти обстеження можна у всiх без винятку лiкарнях та полiклiнiках Львiвщини.

"Якщо комусь вiдмовлять у безплатому оглядi, звертайтесь одразу до мене, у друге гiнекологiчне вiддiлення онкоцентру навулицi Гашека, 2-а", - додає Свiтлана Струк.

Джерело: Експрес


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!