Львів'ян кличуть у сквер Святого Юра снідати і стерегти дерева

4000 2
Львів'ян запрошують на спільний сніданок у сквері біля собору Святого Юра, а також пропонують організувати варту, аби запобігти вирубуванню дерев.

Такі сніданки біля собору будуть розпочинатися  щоранку о 8 годині. Інформація про це з’явилася на сторінці «Врятуй сквер Святого Юра» в соціальній мережі Facebook.

Як зазначається, такі зустрічі сприятимуть спілкуванню та зближенню жителів міста, а також допоможуть краще розуміти публічний простір, зокрема, біля церкви Святого Юра.

Крім того, ініціатори акції опублікували свої вимоги. Серед них – збереження архітектурно-планувальної структури скверу-площі Святого Юра авторства Арнольда Рьорінга 1897 року, схваленої Андреєм Шептицьким, та збереження публічного простору і транспортної комунікації у цьому районі. Також активісти вимагають зберегти цінні породи дерев та надати скверу біля собору статусу пам’ятки садово-паркового мистецтва.

Читайте також: Як виглядатиме площа Юра: пам’ятник, рідкісні дерева, дорога

Організатори підкреслюють, що підтримують ідею увічнення пам'яті Шептицького, до прикладу, шляхом розміщення пам’ятника у центрі скверу або у Митрополичих садах. При цьому вони зазначають, що кошти, направлені на перебудову скверу, можна було б направити у більш корисне русло.

Також на сторінці зазначається, що дерева можуть почати зрізати у будь-який момент. Тому активісти пропонують організувати чергування охочих у сквері, аби не допустити несподіваної вирубки.

Нагадаємо, на реконструкцію площі Святого Юра із міського бюджету виділили близько 30 мільйонів гривень. Роботи ще не почалися: автори продовжують узгоджувати проект із департаментом містобудування Львівської міської ради.

Читайте також: 5 тез про встановлення пам’ятника Шептицькому у Львові

Однак проект реконструкції площі викликав суперечки серед львівської громадськості, зокрема, через те, що через встановлення пам’ятника Шептицькому хочуть перенести частину дороги з автобусною лінією і вирубати дерева у сквері біля собору.

Як відомо, 26 лютого близько десяти львів’ян пікетували міськраду з вимогою припинити руйнацію скверу на площі Святого Юра та встановити пам’ятник Андрею Шептицькому у центрі цієї площі, а не обабіч неї.

При цьому автори проекту Ігор Кузьмак та Михайло Федик запевняють, що сквер на площі Святого Юра не знищуватимусь, а перенесуть.


Читайте також:
5 Березня, 2015 09:16
666 ... за 30 000 000 грн. ці "патрійоти" Львова позрубують не тіко той сквер , а й голови патріотам , що зібралися зберегти цю частинку справжнього старого міста Лева ... сумно це усвідомлювати ... гидко бачити тих "патрійотів" ... Слава Україні ! ...
5 Березня, 2015 09:01
Днепр ...порубили все дубы на гробы...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!