На форумі у Давосі говорили про ІТ-галузь Львова

2158 0
Цього року зустріч Світового економічного форуму вийшла за межі Давосу – 40 міст з усього світу організували місцеві сесії Shaping Davos та стали учасниками панельних дискусій у Давосі. У нашому місті сесію організував львівський хаб спільноти Global Shapers за підтримки Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS). Tvoemisto.tv цей захід транслювало наживо.
фото: прес-служба LvBS

фото: прес-служба LvBS

Разом із хабами у Піттсбургу (США), Кіто (Еквадор), Ер-Ріяд (Саудівська Аравія) львів’яни мали можливість приєднатись до дискусії в онлайні «Від ідеї до дії: творення культури інновацій» в Давосі, повідомляють у прес-службі Львівської бізнес-школи УКУ.

На запитання від модератора дискусії у Давосі, який приклад інновацій можна навести у Львові, декан Львівської бізнес-школи Софія Опацька  розповіла про ІТ-індустрію міста.

«Ще кілька років тому важко було уявити, що в одній аудиторії можуть навчатися працівники різних компаній: менеджери боялись конкуренції і переманювання талантів. Але створення ІТ-кластеру у Львові, також навчальної програми для ІТ-фахівців у LvBS створили нові можливості для співпраці. ІТ-компанії зрозуміли, що об’єднавшись можуть набагато більше. Тепер ми бачимо, як вони співпрацюють, інвестують  у розвиток бренду міста і розвиток талантів. Це дало імпульс для усієї технологічної галузі в Україні», – зазначила Софія Опацька під час прямого включення з Давосом.

Як повідомив Дмитро Шимків, заступник Глави Адміністрації Президента України, цьогоріч під час Форуму відбулося декілька сесій, присвячених Україні.

«Головним завданням цьогорічної зустрічі Всесвітнього економічного форуму для України є чітке донесення до учасників саміту того, що Україна вже інша, і реформи в Україні є невідворотними», – наголосив Дмитро Шимків.

Нагадаємо, Global Shapers Community – це об'єднаннях молодих лідерів (20-30 років), які ефективно втілюють позитивні локальні та глобальні зміни у своїх містах. Global Shapers — ініціатива Всесвітнього економічного форуму у Давосі, яку втілюють з метою надати можливість молодим людям впливати на глобальні рішення, які приймають учасники Форуму. В Україні діє чотири осередки – Львів, Київ, Одеса, Харків.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!