На варті у будь-яку пору за 4 тисячі гривень. Як львівська прибиральниця бореться зі снігом

5122 0
Двірничка Марія Вус прибирає на вулиці від четвертої години ранку.
Photo by Artem Labunsky on Unsplash

Photo by Artem Labunsky on Unsplash

Сьогодні вранці львів'яни почали дякувати у соцмережах сумлінним двірникам за їхню роботу. Зокрема, дякували Марії Вус, яка прибирає біля будинку на вулиці Володимира Великого,3, що тут завжди, у будь-яку пору року, чисто, а сніг відгорнений. Тvoemisto.tv розпитало жінку, як вона справляється із купою снігу і скільки отримує зарплатні.

Читайте також: «Випишіть їм премії». Львів'яни дякують двірникам за їхню роботу

Жінка виходить прибирати щодня удосвіта. Якщо снігу багато і він мете безперестанку, то доводиться працювати упродовж цілого дня.

«Працюю на вулиці Володимира Великого, 3. Коли багато листя і снігу, завжди допомагає чоловік – разом виходимо о 4-5 годині ранку. Відгортаємо сніг на прибудинкових хідниках, входи до всіх під’їздів, «відкриваємо бордюри» з обох сторін доріг, щоб водії бачили, що це дорога і не виїжджали на тротуари. Щоб розчистити все від снігу, обоє працюємо з чотири години. Далі чоловік йде на основну роботу, бо працює водієм, а я продовжую розчищати, що залишилося», – розповідає 45-річна прибиральниця ЛКП «Магістральне» Марія Вус.

За її словами, робота важка. Інколи доводиться працювати цілий день. Додому забігає лише попити теплого чаю чи перекусити.

Читайте також: У Львові визначили найкращого двірника Львова 2020

«Так склалося, що зобов’язана працювати саме на такій роботі. Через стан здоров’я дітей не маю можливості знайти іншу роботу. Завжди стараюся, щоб було чисто, люди не скаржилися. Хоча буває по-різному – один подякує, а інший буде йти і нашкодить», – веде далі співрозмовниця.

У негоду Марія Вус працює щодня – і в суботу, і в неділю. Зарплатня за таку роботу становить 4 100 грн.

На премію за хорошу роботу жінка й не сподівається.

«Подяки за сумлінну роботу вже отримувала неодноразово, а ось щодо премії, то дуже сумніваюся. Ніколи її ще не отримувала», – додала Марія Вус.

Читайте також: «Гарно, але в робочий час дорого». Депутати – про акцію з прибиранням снігу від Садового

Нагадаємо, зранку у місті на прибирання вийшли 1 200 двірників.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!