Львів'яни можуть контролювати витрати коштів комунальних підприємств в онлайн-режимі

2267 0
ЛКП долучилися до проекту «Відкритий бюджет». Візуалізовану інформацію про планову та фактичну реалізацію бюджету можна буде переглядати онлайн.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

В рамках проекту «Відкритий бюджет» управління інформаційних технологій ЛМР оприлюднило бюджети 13-ти Львівських комунальних підприємств за 2016-2017 роки, що були розпорядниками бюджетних коштів, – повідомляють у прес-службі Львівської міської ради. 

За словами ініціаторів проекту, всю інформацію про використання коштів комунальні підприємства заповнювали власноруч.

Читайте також: Львів'янам пропонують увійти до Громадської ради при управлінні транспорту

«Ми рухаємося вперед для максимальної прозорості та підзвітності виконавчих органів ЛМР, до яких ми зараховуємо всі комунальні підприємства. Адже будь-який розпорядник бюджетних коштів може вважатися тим суб’єктом, який витрачає гроші львів’ян. Цього року також плануємо додати до системи бюджети шкіл», - розповів начальник управління інформаційних технологій ЛМР Іван Коржов.

Переглянути бюджети ЛКП можна тут

Проект «Відкритий бюджет» покликаний підвищити прозорість органів самоврядяування та обізнаність громадян щодо формування та використання коштів місцевих бюджетів. Проект стартував у жовтні 2016-го року. Серед партнерів ініціативи – ГО “Ейдос”, 14 фондів та організацій, мережеві міжнародні фонди, грантові програми посольств країн Європи, США та ООН.

Опублікувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!