Всю інформацію про місто для львів’ян зібрали на одній карті

7715 0
Теплова карта злочинності, містобудівний кадастр, муніципальні проекти, рейтинг шкіл за результатами ЗНО – відтепер цю та іншу інформацію можна побачити на одному сайті.
фото: leopolis.news

фото: leopolis.news

Сектор геоінформаційних систем ЛКП «Міський центр ІТ» разом з компанією SoftPro розробили геопортал м. Львова, – інформують у прес-службі Львівської міської ради. 

На карті Львова подана інформація про демографічну ситуацію, адресний реєстр та історичні мапи міста. У найближчих планах ініціаторів – карта велоінфраструктури, ремонту доріг, транспортних маршрутів, благоустрою та розклад актуальних подій міста.

За словами розробників, робота над порталом тривала близько 7 місяців. Система інтегрована з реєстром територіальної громади міста, що дозволяє отримати доступ до великого масиву даних.

Карта Львова з детальною інформацією про різні сфери життя вже у вільному доступі

Читайте також: У Львові видали містобудівні умови на будівництво 7 об'єктів. Перелік 

Ініціатори наголошують – у форматі порталу мешканцям набагато зручніше дізнаватися, що відбувається у їхньому районі чи на вулиці. Розробники геопорталу планують співпрацювати з різними структурними підрозділами Львівської міської ради, органами виконавчої влади, іншими організаціями, щоб наповнювати та регулярно оновлювати карту, чим зроблять актуальні дані зручнішими для перегляду та аналізу.

«Це продовження роботи в сфері муніципальних відкритих даних. Інформація, що була доступна для мешканців міста у вигляді таблиць, тепер буде подана в зручному форматі карти. Також маємо історичні мапи, які можна накласти на сучасну карту міста. Львів’янам буде цікаво дізнатися, що було на місці їх помешкання, наприклад, 150 років тому», – розповідає керівник сектору геоінформаційних систем ЛКП «Міський центр ІТ» Максим Морус.

Опублікувала Марічка Мишок

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!