Львів’яни можуть придбати книгу, що зупиняє кулю

2365 0
Видавництво «Навчальна книга - Богдан» започаткувала благодійний проект «Книга одного вірша». Його мета – збір коштів для військових та їх родин. Із продажу книг «Хлопчина незухвалий» та «Діти» вже вдалось перерахувати 10 000 грн вдові та доньці загиблого під Зеленопіллям Ігоря Бориса. Наразі видавництво реалізує «Книгу, що зупиняє кулю», яка збирає кошти на бронежилет.
Фото організаторів

Фото організаторів

Військовий конфлікт на сході України спонукав тернопільське видавництво долучитись до благодійності та започаткувати проект «Книга одного вірша», розповіли tvoemisto.tv у видавництві.

«Ідею проекту насправді ми запозичили. Їй вже 120 років і започаткував її Редьярд Кіплінг. Побачивши реалії англо-бурської війни, він написав вірш «Хлопчина незухвалий» для благодійного збору коштів на потреби військових та їх родин. Видання цього вірша зібрало рекордну суму в історії книжкової благодійності», – каже літературний редактор видавництва та куратор проекту Ганна Осадко.

Видавництво взяло за основу не лише благодійну діяльність Редьярда Кіплінга, але і його творчість. Першою «Книгою одного вірша» стало перевидання тієї самої благодійної поезії про життя в окопах «Хлопчина незухвалий». Задля її популяризації лідер гурту «Тінь сонця» Сергій Василюк написав однойменну пісню. Друга книга – теж вірш Кіплінга «Діти» про події Першої світової війни. Видаються вони у форматі так званих книжок-метеликів. На прохання військових із передової 100 примірників вірша «Діти» видали у кишеньковому форматі та передали на фронт. В оформленні книг використовували етно-мотиви та патріотичні кольори.

«Книга, що зупиняє кулю» стала третім виданням у рамках проекту «Книга одного вірша». В її основі – вірш Кіплінга «If» у перекладі Василя Стуса. У оформленні видавці використали оригінал рукопису перекладу, який шістдесятник здійснив у радянському ув'язненні. Ілюстрації художниці Лесі Смірнової змальовують дитинство, юність та зрілість Джона Кіплінґа, єдиного сина Ред'ярда Кіплінґа, який загинув у Першій світовій війні. Ціна книги онлайн – 10 грн. Ганна Осадко розповіла Tvoemisto.tv, що половина вартості книжки – 5 грн – буде перераховуватись для придбання захисту для військових. Видавці навіть розрахували, що кожний, хто купує книжку, оплачує 2 кв. см бронежилету. Саме така його площа здатна захистити від кулі.

Придбати «Книгу, що зупиняє кулю» можна у книгарнях міста, а також замовити на сайті видавництва.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!