Львів'яни можуть самостійно регулювати централізоване опалення вдома

2304 0
У Львівтеплоенерго зазначають, що у будинках мають призначати відповідальну особу за регулювання опалення.

«Львівтеплоенерго» нагадує користувачам теплопостачання, що вони можуть самостійно регулювати централізоване опалення. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Зокрема, комунальне підприємство централізовано подає тепло з врахуванням температури повітря. Коли на дворі  піднімається температура, об’єкти теплопостачання працюють в економному режимі або призупиняється подача тепла в будинки. Однак, мешканці самі можуть регулювати подачу тепла в будинок не залежно від теплопостачальної організації.

"Регулювання подачі теплоносія мешканцями будинку дає можливість їм не залежати від регулювання подачі тепла теплопостачальною організацією та економити кошти", – йдеться у повідомленні.

Як наголошують тепловики, якщо на дворі спостерігається підвищення температури зовнішнього повітря, мешканці можуть регулювати подачу теплової енергії безпосередньо в будинках, однак, робити це потрібно технічно правильно:

  • якщо температура піднімається вище 6 – 8 градусів тепла, то у будинки повністю перекривається подача опалення (перекривається тепловий лічильник або запірно-регулююча арматура на подаючому трубопроводі вузла управління системою центрального опалення будинку);
  • якщо температура повітря нижча ніж 6 – 8 градусів тепла, то подача теплоносія відновлюється.

 

Таке місцеве регулювання споживання теплової енергії повинна виконувати відповідальна особа призначена мешканцями будинку. Найкраще, коли така особа живе в даному будинку.

У Львівтеплоенерго наголошують, що часткове перекриття теплового лічильника (запірно-регулюючої арматури) не допускається.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!