Львів'яни можуть сьогодні на площі Ринок набрати освяченої води

1119 0
Цього року загальноміського освячення води на площі Ринок не було.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Львів'яни можуть упродовж дня прийти на площу Ринок і набрати свяченої води з резервуару. Її зранку освятив капелан міської ради отець Павло Дроздяк.

«Сьогодні ми разом святкуємо величний празник Богоявлення, коли Бог об’явився людям. Ми молимося у тайні хрещення: «Ви, що у Христа хрестилися, у Христа зодягнулися». Тому так важливо, щоб ми відчували Божу присутність і Божу любов постійно у своєму житті. Христос хрещається!», – зазначив отець Павло Дроздяк.

Читайте також: «Вірмо у своє світло». Студенти УКУ у Львові замість вертепу записали відео для українців

Нагадаємо, що сьогодні українці відзначають свято Водохреща, Хрещення Господнє або Богоявлення. Воно завершує свята різдвяно-новорічного циклу і водночас є одним із найбільших християнських свят. У цей день, 19 січня, у містах і селах Львівщини традиційно освячують воду та пірнають в ополонку. Проте цього року мешканців закликають утриматися від купання у холодній воді. Через карантинні обмеження заходи на водних об'єктах проводити не будуть, а місця для купання також не облаштовуватимуть. Також через карантин цього року загальноміського освячення води на площі Ринок не було. 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!