Львів'яни навели лад у Митрополичих садах. Фото

2075 0
У суботу, 20 березня, близько двохсот людей взяли участь у толоці в Митрополичих садах на Святоюрській горі. Про це повідомили в Фундації духовного відродження.
фото: www.foundation-la.com.ua

фото: www.foundation-la.com.ua

До учасників толоки звернувся владика Венедикт. «У церковній пісні є такі слова: «Боже, нам єдність подай».  В єдності – сила народу. Це саме те, що нам потрібно. Дякую, що ми сьогодні разом, єдино прийшли сюди порядкувати Митрополичі сади. Наразі ця територія є у процесі передання Церкві, сподіваємося, що скоро сади будуть нашими й ми зможемо цілковито дбати про їхній належний вигляд, реконструювати, впорядковувати»,  – сказав він.
 
Сади було поділено на 10 ділянок. За кожну ділянку відповідала окрема група, у складі 10 – 20 людей. Усім видавали інвентар для прибирання: спеціальні ножиці, граблі, рукавиці, мішки тощо. Долучилися до толоки і 40 військовослужбовців, які зголосилися допомогти наводити порядок в садах, незважаючи на те, що 31 березня їдуть на передову.
 
Активісти зробили великий об'єм роботи: згромадили суху траву, розчистили рів, обрізали кущі, почистили мур, побілили дерева, пофарбували паркан, зібрали все сміття.
 
 
Наприкінці дня отець Тарас Милян, директор Фундації Духовного Відродження, подякував усім, хто долучився до прибирання. «Хочемо, щоб сади стали місцем для проведення різного роду заходів Церкви та громади: відкриті зустрічі, форуми, кіноперегляди, конкурси, святкування», – додав він.
 
Джерело фото: Фундація Духовного Відродження
 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!