Політична реклама

Львів'яни не хочуть віддавати будинки для будівництва трамвайної колії

2683 0
Будинок за адресою вул. Стуса, 49 є у переліку об’єктів, які мають знести задля будівництва трамвайної колії на Сихів.

Мешканка згоди на це не дає, адже замість повноцінної заміни – окремої садиби із земельним наділом – їй пропонують лише двокімнатну квартиру, інформує ZIK.

У схожій ситуації опинилися мешканці будинку на вул. Стуса, 51. У приміщенні площею 100 кв. м живе велика родина.

За словами господаря будинку, в домі живуть три сім’ї, і кожній пропонують по кімнаті.

Обидва будинки розташовані у привабливому районі міста.

Власнику старого кафе біля Сихівського мосту компенсацію уже визначили – йому дадуть нову ділянку. Ринок «Санта-Барбара» теж переїде на інше місце – на вулицю Антонича. Ще із одним власником будинку лише домовляються про остаточну суму компенсації.

Якщо мешканці двох будинків на вул. Стуса так і не погодяться на виселення, їх попереджають про нестерпні умови для життя нижче рівня нової дороги.

Гроші на викуп будинків на вул. Стуса мали б виділити не з кредиту чи гранту, а з міського бюджету Львова, з його фонду розвитку.

Нова редакція проекту трамвайної колії на Сихів виглядає тепер таким чином - із теперішньої зупинки «Академія мистецв» трамвай їхатиме вулицею Стуса. Дорогу біля комплексу «Динамо» розширять за рахунок тротуару, а пішохідна доріжка «посунеться» майже впритул до будівлі. Автомобільна дорога матиме дві смуги в обох напрямках.

Будинки на вул. Стуса 49, 51 знесуть, а дорогу на цій ділянці підвищать. Далі біля заправки збудують бетонну стіну та нову дорожну розвязку. Перед Сихівським мостом знесуть ще два об’єкти, а з правого боку збудують резервне трамвайне кільце.

Через міст і проспектом Червоної Калини трамвай їхатиме серединою дороги. На місці теперішнього ринку «Санта-Барбара» буде трамвайне кільце.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!