Львів’яни не пускають сажотрусів у квартири

1373 1
У львівських ЛКП тривають планові перевірки тяги у газових приладах в помешканнях містян. Квартири для цього обходять сажотруси. Однак, як стверджують в ЛКП, мешканці часто не хочуть відкривати дверей їхнім працівникам, або розмовляють з ними на порозі та не впускають їх всередину.
Фото: nlotv.com

Фото: nlotv.com

"Особливо складно потрапити до помешкань, які власники віддають в оренду", - розповідає сажотрус ЛКП «Старе місто» Олексій Ковалишин, пише ZAXID.NET.

За його словами, орендарі бояться відчиняти двері, а власники ніяк не сприяють комунальникам: «Усілякими відмовками намагаються не допустити і ці квартири складно перевірити. І коли це можна буде зробити це наступного разу – невідомо». 

Тим часом, близько сімдесяти львів'ян цього річ отруїлись чадним газом. У більшості випадків це траплялось саме через несправні газові прилади у квартирі або через відсутність тяги. 

«Тягу, наприклад, у печі можна перевірити і самотужки. Потрібно до відкритого пічного отвору прикласти листок паперу. Якщо його затягує усередину і він не падає вниз – цією піччю можна безпечно користуватися», - розповів коминяр ЛКП «Старе місто» Андрій Чубей.

Проте, іноді люди самі створюють небезпечні ситуації, коли самовільно переобладнують вдома опалення або обігрів води. 

«Якщо йдеться про газові колонки чи автономні котли, то мешканці встановлюють біля них так звані примусові вентилятори або витяжки, які утворюють зворотню тягу. І чадний газ замість того, аби потрапити у димар, повертається в приміщення. Якщо окрім цього у кухні чи кімнаті немає ще й природної вентиляції - тобто вікна та двері зачинені герметично – отруєння неминуче», - пояснив коминяр. 

Першими на чадний газ реагують діти. Інтоксикація у них настає набагато швидше, аніж в дорослих. І вони потребують термінової госпіталізації. 

«У кисневій барокамері дитина у такому випадку може перебувати до трьох годин, або й до декількох разів на добу», - розповів заступник головного лікаря міської дитячої клінічної лікарні Роман Герега. 

За його словами, цього року до лікарні з отруєнням чадним газом госпіталізували близько 30-ти дітей різного віку. На щастя, жодного летального випадку не зареєстровано. І не лише цьогоріч, а й за усі роки роботи лікарні, наголосив заступник головного лікаря. 

Тим часом працівники ЛКП, аби уникнути прикрих випадків, просять мешканців забезпечувати їм доступ до газових приладів у квартирах. Планові перевірки тяги та димовентиляційних каналів проводять двічі на рік – навесні і восени. 

ТЕГИ: сажотруси

Читайте також:
2 Грудня, 2014 11:59
Тетяна Цьому є логічне пояснення. На жаль, побільшало крадіїв та аферистів. Тому люди бояться пускати "чужого" в свою квартиру. В такому випадку, потрібно інформувати наперед візити сажотрусів і проблем не буде.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!