Відомі львів'яни обливаються крижаною водою, аби допомогти армії

4590 0
У Львові відомі журналісти, чиновники і навіть священики, услід за світовими зірками, масово поширюють у соцмережах відео, як вони обливаються холодною водою, і заодно віддають гроші на українську армію. Таким чином львів’яни долучаються до незвичної акції IceBucketChallenge, обов’язковою вимогою якої є передати «естафету» трьом іншим людям.

Акцію започаткували у США, аби привертати увагу до маловідомої хвороби - аміотрофічного склерозу. Цю ідею підхопили відомі світові зірки, серед них Стівен Спілберг, Біл Гейтс, Леді Гага, Дженніфер Лопес, ДжастінБібер, Брітні Спірс, Вікторія Бекхем та ін, повідомляє ZIK.

У Львові в такий спосіб вирішили зібрати кошти на армію. До неї вже долучились настоятель храму Петра і Павла (костел єзуїтів) о. Степан Сус, відомий блогер Петро Нек, мер міста Андрій Садовий, ведучі радіо «Львівська Хвиля».

Правила акції прості: вилити на себе відро холодної води, зняти це на камеру, викласти в інтернет, передати естафету трьом своїм друзям та перерахувати 100 гривень на благодійність. Хто ж не наважиться – повинен віддати 1000 гривень.

«Воно виглядає вірусно та кумедно. Така акція буде поширюватися більше, ніж якби хтось просто написав, що «я перераховую гроші». Ми уже півроку живемо в постійному стресі, тож люди таким чином можуть відволіктись», – розповів блогер Петро Нек.

 

 

«В Україні цей флеш-моб розділився на допомогу армію і допомогу онкохворим дітям. Я пропоную допомагати і тим, і іншим», - каже ведучий радіо «FM Галичина» Андрій Чемес. 

 

Міський голова Львова Андрій Садовий обливався водою разом із своїми синами.

 

 

А от ведучі радіо «Львівська хвиля», які пререйняли естафету від Андрія Садового, вирішили і облитися водою і пожертвувати на армію не 100, а 1000 грн.

 

 

Як обливаються холодною водою настоятель Гарнізонного храму о. Степан Сус та ресторатор Вардкес Арзуманян можна побачити на їхніх сторінках у Facebook.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!